Дивні і несподівані речі, які були на борту "Титаніка"

Дивні і несподівані речі, які були на борту
Поширити в соціальних мережах:

У ніч з 14 на 15 квітня 1912 року понад півтори тисячі людей загинули при аварії корабля. Але мало хто знає, що разом з цими нещасними людьми затонуло чимало дивних і незвичайних предметів, які були на борту лайнера.

Трагічна історія краху "Титаніка", що зіткнувся з айсбергом і затонув більше ста років тому, увійшла в основу численних літературних творів, документальних фільмів і навіть художнього фільму, який отримав премію «Оскар».

Джерело: Bigpicture.

  1. Електричні ванни На початку 1900-х електричні ванни були останнім писком моди серед прихильників здорового способу життя. Вони були такі популярні, що електричну ванну навіть встановили на борту «Титаніка». Жінкам дозволялося користуватися нею вранці, а чоловіки могли полежати в ній після обіду або ввечері. Пасажири «Титаніка», що хотіли випробувати на собі вплив потужного ультрафіолету, повинні були купити квиток за один долар.
  2. Опіум На борту «Титаніка» було чотири скриньки опіуму. У 1912 році Конгрес США вже заборонив опіум, але він залишався поширеним інгредієнтом різних ліків. Проте фармацевтичні компанії повинні були позначати відповідним чином всі ліки, що містять опіум. Це не заважало людям діставати опіум незаконним шляхом.
  3. Машинка для приготування мармеладу Щоб робити мармелад, потрібно було дуже точно зрізати шкірку з фруктів. Багато хто готував мармелад на початку 1900-х, використовували спеціальну машинку. Господинею цієї машинки, яка опинилася на борту «Титаніка», була 27-річна Едвіна Селія Траутт на прізвисько Вінні. Вона вижила в катастрофі. У поспіху сідаючи в рятувальну шлюпку, дівчина була змушена залишити улюблене пристосування на кораблі. Після цього вона навіть звернулася в страхову для відшкодування збитку.
  4. Турецький хамам «Титанік» був одним з найсучасніших і розкішних кораблів, побудованих у той час. Не дивно, що пасажири першого класу мали можливість користуватися першокласною турецькою лазнею.
  5. Електричний кінь Спортзал на борту першокласного лайнера навряд чи когось здивує. На «Титаніку», звичайно ж, були тренажери. Одним з найцікавіших пристосувань був «електричний кінь», який симулював їзду верхи.

Читайте також: Титанік-2 відправиться в подорож за тим самим сумнозвісним маршрутом

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше