Дістали кулю з серця, не зупиняючи його: як лікарі врятували 20-річного воїна у Києві

Дістали кулю з серця, не зупиняючи його: як лікарі врятували 20-річного воїна у Києві
Поширити в соціальних мережах:

Операцію проводили у лікарні «Феофанія» протягом 5 годин…

У Міністерстві охорони здоров’я повідомили про успішне проведення операції на серці 20-річного воїна Володимира Гордієнка, якому дивом вдалося втекти з російського полону та вціліти після тортур та обстрілу окупантами авто, на якому він рятувався зі своїм побратимом.

Два дні Володимир лісом добирався до своїх. Як стане відомо пізніше, він ішов із кулею в серці і пневмогемотораксом. І дійшов!

Першу лікарську допомогу Володимирові надали в Малині. Згодом його доправили до Житомирської обласної лікарні, де після обстежень і з’ясувалося, що в області серця у воїна є сторонній предмет. Хлопця направили до Центру інноваційної кардіохірургії на базі лікарні «Феофанія».

Після дообстеження, лікарі виявили, що в стінці лівого шлуночка, за півтора міліметра від порожнини серця знаходиться уламок. Лікарі переконані, що таке поранення могло призвести до наскрізного отвору у серці, або ж уламок міг мігрувати та спровокувати інсульт чи втрату кінцівки.

Лікарі оперували на працюючому серці за допомогою спеціальних стабілізаторів. За декілька годин після оперативного втручання Володимир вже розмовляв, а на наступний день – ходив.

За інформацією Міністерства охорони здоров’я, медиками, що оперували Володимира Гордієнка були: в.о. керівника Центру інноваційної кардіохірургії Євген Пристая,  лікарі-кардіохірурги Ігор Мартищенко та Петро Семенів, лікарі-анестезіологи Володимир Суський, Віталій Зітинюк, Максим Павловський та Кирило Хижняк.

feofania

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Кокаїн та тютюн в 3000-річних єгипетських муміях: звідки з’явились речовини, які, згідно офіційної версії, завіз Колумб?
Сонячне затемнення-2024: чому надзвичайники в деяких країнах попереджають запастися їжею, водою та пальним?
Футурологи впевнені – створивши штучний інтелект, людство зробило перший крок до самознищення
В центрі спекуляцій: пропаганда рф створила фейк, що «Україна має намір замінити Техас у складі США»
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?
Уряд США оприлюднив свіжі кадри з НЛО: інопланетяни це чи ні?

Що сказало управління з розв'язання аномалій Пентагону…

Читати більше