Динамо та Ворскла перемогли в Лізі Європи: що далі чекає на українські команди

Динамо та Ворскла перемогли в Лізі Європи: що далі чекає на українські команди
Поширити в соціальних мережах:

Полтавчани вибороли першу перемогу в рамках групової стадії Ліги Європи, а Динамо у меншості таки дожали Ренн в останні хвилини матчу. Як грали команди і чого чекати далі.

Історична перемога Ворскли у Лізі Європи

У третьому турі групового етапу Ліги Європи зустрічалися два аутсайдера. Після досить очікуваної поразки у Лондоні від Арсенала Ворскла видала чудовий матч проти Спортинга. Із багажем необхідного досвіду полтавці прибули до Азербайджану, де з надією набрати перші очки у групі зустрілися з Карабахом.

Та з перших хвилин матчу обидві команди задали досить непоганий темп гри. Ворскла грамотно вибудувала оборону і не дозволяла супернику перетворити контроль м’яча на гострі моменти. Кулач вже на 2 хвилині другого тайму наважився на удар із 30 метрів. Воротар Карабаха, з крутим для класичної музики ім’ям Вагнер, сильний удар Кулача, котрий направив м’яч по центру, неочікувано відбив у сітку власних воріт.  Ворскла впевнено вибудувала гру у захисті і не дала створити супернику майже нічого.  Ворскла своє втримала, здобувши першу перемогу в історії клубу у виїзному матчі Ліги Європи і першу українську перемогу в груповому етапі єврокубків цього сезону! У групі Е Ворскла наразі посідає 3 сходинку.

Поганий той солдат, що не хоче бути генералом. Готуємося на кожну гру. Не все у нас виходить, адже важко на трьох фронтах: Ліга Європи, місцевий кубок та чемпіонат. У нас коротка лава запасних, а для такого темпу краще б мати обойму хороших виконавців. Але ми будемо намагатися брати залікові пункти в наступних іграх і дома, і у гостях. Повірте, на полі ми будемо віддаватися. 

Василь Сачко, головний тренер "Ворскли" 

Кияни вперше з 1998 року перемогли у Франції

Наш день в Лізі Європи! Слідом за Ворсклою Україну перемогою порадувало й київське Динамо. На виїзді кияни у меншості змогли подолати непоступливий Ренн 2:1. Про це пише footballhub

Французи розпочали домашній матч дуже активно. Але й кияни не пасли задніх.  Витримавши стартовий тиск Ренна, Динамо поступово відсунуло гру від своїх воріт і почало організовувати контратаки. Свої загострення підопічні Хацкевича будували через лівий фланг, де активністю виділялися Миколенко та дебютант Динамо в Лізі Європи Сідіклей.  Кенджора наважився на удар сходу метрів із 35 – вийшов шедевр! М’яч кулею полетів точно у ближню дев’ятку воріт Ренна – 0:1! 

Кияни вирівняли гру, огризаючись на контратаках, але пропустили ще до перерви. Один із багатьох штрафних Ренна у першому таймі завершився не подачею, а ударом. До такого повороту подій Бойко виявився не готовий – помилка воротаря Динамо, що пропустив м’яч під рукою, і рахунок зрівняно… 1:1.

Ренн продовжував атакувати і, здавалося, що Динамо відбивається з останніх сил. Драматургії додав Шепелєв. Пізахисник вчергове сфолив у центрі поля, зриваючи атаку Ренна, за що отримав жовту. Картка стала другою для Володимира, тому на останні 10 хвилин матчу Динамо залишилося в меншості.

Для перемоги Динамо був необхідний герой і такий у складі киян знайшовся. Віталій Буяльський отримав чудову передачу від Че Че  і перекинув голкіпера – 1:2!

Динамо виграє матч, в якому і нічия була б за щастя, з огляду на перебіг подій! Більше того, кияни піднялися на другу сходинку групи К в Лізі Європи. Астана попереду за рахунок кращої різниці м’ячів. В обох команд по 5 очок. У Ренна – 3 пункти, Яблонець останній із двома очками.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше