Ціна крутого селфі – людське життя: ТОП-5 небезпечних місць на планеті для любителів гарних фото

Ціна крутого селфі – людське життя: ТОП-5 небезпечних місць на планеті для любителів гарних фото
Поширити в соціальних мережах:

З 2011 по 2017 роки у світі сталося 259 смертей через селфі…

Важко уявити сьогоднішній світ без сучасних технологій. Електрокари, штучний інтелект, роботи, смартфони – це створено спрощувати життя людини. Однак, нерідко через технологічні новинки наше життя стає коротшим. Наприклад, проведене в період з жовтня 2011 року по листопад 2017 року дослідження розкрило темну сторону світової популярності селфі. Важко повірити, але лише за цей період, у гонитві за ідеальним кадром, у світі сталося 259 смертей. Про це повідомило BILD і написало про ТОП-5 небезпечних місць для селфі, де ціна знімка може бути надто високою.

Сходи у форті Харіхар (Індія)

Спуск у форті Харіхар здається дуже привабливим, але водночас може стати пасткою для непідготовлених туристів. Це популярне туристичне місце знаходиться в районі Нашик, на високій одиночній скелі, в якій вирубані гігантські кам'яні сходи. Небезпечні урвища під ногами забрали життя необачних любителів селфі.

Скеля «Педра-ду-Телеграфо» (Ріо-де-Жанейро)

Висота популярного туристичного місця у Бразилії – 350 метрів, що робить цю скелю захоплюючим, але смертельним місцем для селфі. У вересні 2023 року там навіть сталася сварка між двома чоловіками, внаслідок чого вони обоє впали у прірву.

Водоспад Ігуасу (Південна Америка)

Водоспади неймовірної краси розташовані приблизно за 20 км від гирла річки Ігуасу. Це цілий комплекс, шириною 2,7 км із приблизно 275 окремими водоспадами. Але навіть найкрасивіші природні пам'ятки можуть стати пасткою для тих, хто вирішить зробити біля них селфі. Наприклад, нещодавно один чоловік, роблячи там знімок, втратив рівновагу і впав у річку.

Стежка Доннеркогель (Австрія)

Маршрут стежкою Доннеркогель проходить з різним ступенем складності, від легких кам'янистих стежок до вертикальних стін. Але незважаючи на це, Доннеркогель приваблює навіть недосвідчених та погано підготовлених туристів, що нерідко призводить до трагедії. Наприклад, нещодавно Доннеркогель стала місцем загибелі британця під час сходження.

Вулкани Ісландії

Виверження вулкана може бути захоплюючим видовищем, але самотні походи до місця виверження небезпечні. Так нещодавно, гелікоптерна рятувальна операція в останній момент запобігла трагедії для чоловіка, який наважився вирушити в одиночну пригоду і зробити селфі з найгарячішого місця.

Усі ці випадки нагадують нам, що у пошуках ідеального селфі не варто забувати про ціну, яку можна заплатити за ризикований пошук найкращого ракурсу.

Читай також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше