Чого не можна робити перед тренуванням в залі

Чого не можна робити перед тренуванням в залі
Поширити в соціальних мережах:

Хочеш вийти зі спортзалу своїми двома - дотримуйся правил!

Усе, що робити під час тренування тобі порадить тренер. А ось що заборонено робити перед тренуванням, щоб воно пройшло комфортно і успішно, розкаже редакція сайту 2+2.

  • Пити багато води

Якщо не встиг до тренування випити необхідну норму рідини, не поспішай надолужити нестачу! Інакше ризикуєш потрапити прямо із залу в лікарню. Пояснюємо: нирки здатні «переробити» 1 літр води за годину. Якщо ж кількість рідини перевищує норму, є ризик отримати приступ гіпонатріємії. Це порушення водного балансу в організмі. Простіше - надлишок зайвої води, при якому концентрація іонів натрію в плазмі крові критично зменшується. Ознаки гіпонатріємії - сонливість, запаморочення, судоми, нудота і навіть втрата свідомості. В тяжких випадках - кома та смерть.

  • Забудь про статичну розтяжку

Це коли ти залишаєшся в тій чи іншій позі на 15-60 секунд. Лікарі кажуть, що це найефективніший вид розтяжки. Але досліди говорять про інше. Учасники експерименту, які використовували статистичну розтяжку до або під час силових тренувань, показували на 8% менше сили і на 23% менше рівноваги та стійкості.

Важливо:

Якщо хочеш розігрітися перед тренуванням – обирай динамічну розтяжку. Вона виконується до легкої напруги у м’язах, а потім плавно переходить в інший рух.

 

  • Не переїдай

Звичайно, поповнити запаси енергії необхідно. Але відштовхуйся від своєї мети та певних правил.  Якщо твоє завдання наростити м‘язи та набрати масу - їж за 3-4 години до візиту в зал. Якщо ж навпаки - мета схуднути, то краще утримайся від їжі.

 

Важливо:

Вченими доведено, що прийом їжі за 4 години до тренування покращує обмін речовин. Досліди підтвердили, що ситі спортсмени мають вищий RMR - рівень метаболізму, ніж ті, хто тренувався на голодний шлунок.  Завдяки підвищеному рівню метаболізму – обміну речовин, учасники експерименту після тренування їли більше білка, необхідного для відновлення м‘язів. Цікаво, що підвищений рівень метаболізму тримається впродовж 12-24 годин, що свідчить про процес спалювання жиру в організмі.

  • Не доганяйся вуглеводами

Все просто-всередині вуглеводи розщеплюються на цукор, що легко засвоюється. Організм відчуває, що ти вирішив прокачати його на тренажерах і довго не думаючи, бере енергію з цього цукру. А мав би її брати з зайвого жирочку, який ти прагнеш зігнати раз і назавжди.

Важливо:

Ти ж пам’таєш: після тренування твій рівень метаболізму підвищений. Це означає, що корисні вуглеводи можна їсти. Бо ж у цей період організм спалює калорії з шаленою швидкістю.

 

  • Не відмовляй собі у каві

Ученими доведено, що чашка кави за 20-30 хвилин до тренування не лише не нашкодить, а навпаки-буде корисною під час тренування! Дослідники з‘ясували, що кофеїн збільшує витривалість організму на 11%, на 3-10% покращується рівень метаболізму і до 10% збільшує рівень спалювання жиру. В дослідженнях брали участь люди, які не вживають каву регулярно. І результат вразив! Ті з учасників, які щоденно випивали 2 чашки кави і тренувалися, скидали до 2,5 кг ваги на місяць!

 

Важливо:

 ефективність кави залежить від того, скільки кофеїну ти вживаєш в конкретний момент.

  • Забудь про безсонні ночі 

І це не чергове бла-бла-бла про необхідність вчасно засинати. Учені говорять: усе серйозно! Недосипання зменшує швидкість спалювання жирів. Щоб це перевірити, зібрали контрольну групу. Учасників посадили на дієту для спалювання жиру, згідно якої вони контролювали спожиті калорії. Ті з піддослідних, хто мав гарний та достатній сон більше 5 годин – втрачали більшу кількість жирової маси.  

Гарного тренування та хроших результатів! 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Business Breakfast з Володимиром Федоріним від Forbes відтепер доступний на Київстар ТБ
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину

Все завдяки санкціям та злагодженій роботі ЗСУ, СБУ та ГУР…

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
Читати більше