Автосекрети: як зекономити на власному авто

Автосекрети: як зекономити на власному авто
Поширити в соціальних мережах:

Поради, що збережуть твої гроші!

Автомобіль – це дуже зручно. Але його обслуговування та експлуатація – сильно б'ють по гаманцю. Редакція сайту 2+2 зібрала поради, як зекономити на власному авто.

  • Поліс обов’язкового страхування

Навіть на ньому можна зекономити. Для цього не треба поспішати реєструвати своє авто в Сервісному центрі МВС у великому місті. І зовсім не треба переїжджати в провінцію чи змінювати автономера: лише пройти процедуру реєстрації в Сервісному центрі, який знаходиться в сільській місцевості. Так, для водія, який реєструє авто в місті-мільйоннику автоцивілка обійдеться в районі 1200 для машини з об’ємом двигуна 1,6 і 2140 грн – для трилітрового движка. Можна заплатити в чотири рази менше: 370 і 670 гривень відповідно, якщо зареєструвати транспортний засіб у містечку з населенням не більше 100000. І це аж ніяк не впливає на суму виплат при ДТП. І головне – все в рамках українського законодавства.

  • Парковка


Найдешевший варіант – тримати автомобіль під власними вікнами. Але не найнадійніший. Авто можуть угнати або пограбувати. Як варіант – платна парковка. Або гараж. Тут доведеться заплатити один раз. Але далі – повна економія і завжди є місце, де берегти сезонну резину. Якщо ж вирішиш продати авто – гараж можна здавати в оренду.

  • Дрібний ремонт


Заміна повітряних фільтрів і тормозних колодок – не найважчі поломки. При великому бажанні зекономити, ці процедури можна провести самостійно. Для цього, як мінімум, можна подивитися уроки на Youtube. Заміну масла теж можна проводити самостійно.

  • Техогляд

Якщо в тебе новий автомобіль, то перші роки ти обов’язково маєш відвідувати техслужбу офіційного диллера. Це дорожче ніж будь-яка інша станція. Але варто знати, що є обов'язкові послуги, а є й ті, які водій може не проходити. Проте працівники СТО не озвучують цього й деруть гроші за повний пакет послуг.
Крім того, твій гарантійний талон може зобов’язувати тебе ремонтувати авто лише на цьому СТО. Виходу немає. Але ти не зобов’язаний купувати там деталі. Можна пошукати і замовити їх дешевше. Якщо все ж таки ти довіряєш офіційному дилеру – завжди слідкуй над правильністю оформлення гарантії на виконані роботи й записи в сервісну книгу. На той випадок, якщо виникне поломка – ти будеш озброєний.

  • Заміна шин


У великих містах ця послуга коштує на порядок вище ніж в передмісті. Тому для таких дрібних робіт можна проїхатися за місто. Поки мінятимуть резину – подихайте свіжим повітрям.

  • Мийка


І навіть на цьому можна зберегти грошенята. Якщо витратитися один раз на автопилесос. Тут головне бажання виділити свій час і займатися процесом. Якщо у вас приватний будинок чи дача – ви спокійно можете намилити авто й полити його зі шлангу водою. Якщо ж не хочеться витрачати кошти на пилосос, а дачі немає – користуйся мийкою самообслуговування.

  • Експлуатація

Якщо ти розумієш, що можеш дійти до пункту призначення за 10-30 хвилин – залиш залізного коня в гаражі чи на паркінгу. Пройтися пішки не лише корисно, але й економно.

  • Пальне


Якщо твоє авто їздить лише на бензині, можна поставити газову установку. Але доведеться спочатку витратитися на неї. В будь-якому випадку користуйся картами лояльності на автозаправках: отримуєш або знижку або безкоштовні літри.
 

  • Диски і резина


Це елементи від яких залежить якість експлуатації і твоє життя. Тому економити на них не зовсім розумно. Проте є шляхи знайти дешевше і якісно. У кожного популярного бренда, який славить якістю є дочірні фірми. Якість їхньої продукції не гірша, а ось ціни – менш кусючі. Хороший варіант зекономити на зимовій резині – купити її влітку. Магазини часто роблять на неї знижку. Обираючи покришки, зверніть увагу, крім індексу навантаження і розміру вказаний ще й розмір швидкості. Якщо ти далеко не Шумахер – обирай аксесуар під свою швидкість – це в рази збереже тобі кошти.

Ніколи не економте на тому, ремонт чого обійдеться дуже дорого:

  • Дешеве масло та інші технічні рідини. Вид них напряму залежить робота коробки передач, гальмівної системи і двигуна.
  • Гальмівні колодки – беріть лише перевірений бренд. Якщо нови і дешеви зламаються після кількох гальмувань – буде не лише затратно, а й небезпечно.
  • Не беріться за крупний ремонт самі. Мова про двигун, ремінь ГРМ. Від їх справності перш за все залежить ваша безпека та життя.

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Під маскою пропаганди» розкриє деталі методів «Фургон з оркестром» та «Багаторазове повторення»
Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки
Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки

Новітні розробки дозволяють не лише відновити функціональність втрачених кінцівок, але й…

Business Breakfast з Володимиром Федоріним від Forbes відтепер доступний на Київстар ТБ
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину

Все завдяки санкціям та злагодженій роботі ЗСУ, СБУ та ГУР…

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

Читати більше