Андрій Білецький: "Контрабанду кришують ті люди, які повинні з нею боротися"

Андрій Білецький: "Контрабанду кришують ті люди, які повинні з нею боротися"
Поширити в соціальних мережах:

Комбат полку "Азов", народний депутат України Андрій Білецький в програмі "Патріот.UA з Наталкою Якимович" розповів про реальну ситуацію на передовій, шосту хвилю мобілізації та чому процвітає контрабанда між воюючими сторонами.

"Зараз полк "Азов" тримає найгарячішу ділянку на всій лінії зіткнення - це Широкине. Обстрілюють серйозно. Українська армія не дає відповіді в рамках Мінських домовленостей. Хлопці просто  сидять і чекають. На фронті зараз відчувається загальна депресія з цього приводу, тому що армії дуже складно стояти в польових умовах і нічого не робити".

За словами комбату полку "Азов", фактично режим перемир'я наразі відсутній: його дотримується лише українська сторона.

"Нас обстрілюють 90-120 разів на добу. За один день у нас кілька десятків поранених і кілька вбитих. Це надзвичайно багато у війні, яка немов би не ведеться. Необхідно, однозначно, проявляти силу. Тому що не відповідати – це жахливий шлях. Я вважаю, що немає сенсу триматись Мінських домовленостей, якщо їх не дотримується ворог".

Кожен бачить кінець цієї війни по-своєму. В цьому і проблема військової кампанії. Ніхто чітко не позначив, що таке наша перемога. Білецький вважає:  повернення до кордонів України згідно Конституції означатиме кінець війни і перемогу України.

"Все надзвичайно просто – відкрити Конституцію України про унітарну державу з незмінними кордонами. Вихід до кордону є закінченням війни. І Крим – це теж кордони України. Такі ж, як Донецьк і Луганськ. Треба відвойовувати Крим в будь-якому разі – чи це буде економічне відвоювання чи реконкіста військового характеру. Жоден конфлікт в історії людства не вирішувався за столом перемов. Ви не знайдете жодного такого прикладу".  

На питання про шосту хвилю призиву і чи є проблеми з мобілізацією, Андрій Білецький висловив занепокоєння щодо людей, які не потрапили в перші п'ять хвиль:

"Мене лякає сама цифра – шоста хвиля мобілізації. Це взагалі хто? Це люди, які не потрапили на перші п'ять мобілізацій. Мене лякає ідея, що люди, які переховувались від перших п'яти мобілізацій замінять тих, хто має півроку-рік досвіду війни".

Не зважаючи на війну, контрабанда між Росією й Україною процвітає. І боротися з нею нікому, бо саме ті, хто має це робити – на ній наживаються.

"Контрабанда є, в обидві сторони, вона масштабна і на ній наживаються, - зауважив Білецький. – З тієї сторони в основному іде вугілля і російський бензин, той що раніше ішов контрабандою через кордон. Луганської, Донецької, Харківської областей. В зворотній бік ідуть промтовари, також вони ідуть і в Крим, формальна блокада якого не приносить жодних результатів і полиці кримських магазинів заповнені українським продуктом. Цю контрабанду кришують ті служби, які повинні з нею боротися. Тому дуже важко знайти рецепт як з цим боротися. Якщо ті, кому доручено її припинити, встановлюють тарифну сітку і так далі, про що ми можемо говорити?"

Повне інтерв'ю з Андрієм Білецьким дивіться у відео.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки
Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки

Новітні розробки дозволяють не лише відновити функціональність втрачених кінцівок, але й…

Business Breakfast з Володимиром Федоріним від Forbes відтепер доступний на Київстар ТБ
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину

Все завдяки санкціям та злагодженій роботі ЗСУ, СБУ та ГУР…

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
Читати більше