Актор Олександр Пожарський розповів про найцікавіші моменти зі зйомок «Опер за викликом»

Актор Олександр Пожарський розповів про найцікавіші моменти зі зйомок «Опер за викликом»
Поширити в соціальних мережах:

Олександр Пожарський про професію актора, дитинство й родину.

Нещодавно на телеканалі 2+2 відбулася довгоочікувана прем'єра 4 сезону серіалу «Опер за викликом». В інтерв'ю для «Вісті» виконавець ролі колишнього спецназівця Романа, актор Олександр Пожарський поділився подробицями зі зйомок, а також зізнався, на які жертви йшов заради жаданих ролей. 

— Олександре, коли Ви вирішили стати актором? Це була мрія дитинства чи усвідомлений вибір?

— Насправді, ні те, ні інше. Все трапилося випадково. В юності думки про акторство виникали у моїх вчителів літератури, але я не сприймав це серйозно. Коли закінчив 10-й клас, до військового училища вступати запізнився. На сімейних зборах вирішили, що мені потрібно десь відучитися. Було два варіанти — дніпровська політехніка та залізничний технікум у моєму рідному районі, на ж/м Тополь. Але коли ми приїхали подавати документи до останнього, я раптом передумав. Це було імпульсивне рішення. Сказав батькам, що хочу спробувати свої сили в театрально-художньому училищі. Ми одразу поїхали туди, і я став студентом зазначеного закладу.

— Хтось із Вашої сім’ї має відношення до творчості?

— Якщо говорити про моїх батьків, то вони далекі від цього. Батько — військовий, а мама — дорожній працівник. А взагалі, у мене дуже творча сім’я. Наприклад, дружина — балерина. Ми закінчили одне училище, з різницею два роки. Вона танцювала у Московському мюзик-холі, брала участь в антрепризній виставі «Чорний лебідь» балету «Маріме», з якою вони навіть гастролювали Японією. Пізніше — працювала в балеті Дніпровського академічного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка. Зараз кохана виконує свою найпочеснішу роль — виховує наших дітей.

— Яким Ви були в дитинстві?

— Таким як усі, нічим не відрізнявся від будь-якої дитини. Я був активним, увесь час займався спортом. Постійно змінював секції, ходив на дзюдо, легку атлетику, футбол… Навіть коли подорослішав, то спорт не залишив. Усе своє усвідомлене життя тренувався. З часом почав займатися айкідо, аби не відставати від молоді й бути у формі. До речі,  хороша фізична підготовка допомогла мені на зйомках «Опера». Хоча бокс дався складно, адже професійно боксувати я не вмію. Під час підготовки до зйомок провів не одну годину на ринзі, й можу сказати, що це дуже важко.

— Який момент зйомки був для Вас найцікавішим? Що найбільше запам’яталося?

— На зйомках «Опера» було все: вибухи, падіння, битви… У нас не залишалося часу сумувати. Безперечно, нас попереджали, що процес буде насичений. Проте я не очікував, що настільки! Найцікавіше, мабуть, — це трюкові сцени. Нам допомагали професійні каскадери і постановники, за що я їм дуже вдячний. Це величезний досвід, який, я впевнений, іще стане мені у нагоді.

— Чи доводилося коли-небудь жертвувати заради жаданої ролі?

— Раніше продюсери ніколи не просили мене кардинально змінюватися: я не худнув, не поправлявся і не фар­бував волосся. А для нового проекту мені довелося поголитися наголо. Це повнометражна картина, дитяча казка — «Пекельна хоругва, або Різдво козацьке». Я там граю головного антагоніста — чорта. До речі, ми почали зйомки одразу після виходу із другого сезону «Опера». Тому весь третій сезон я працював у перуці. Можливо, глядачі помітили таку дивну зачіску.

Повне інтерв'ю актора Олександра Пожарського читайте на vesti.dp.ua


Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше