7 розумних предметів чоловічого гардеробу на кожен день

7 розумних предметів чоловічого гардеробу на кожен день
xiaomi.ua
Поширити в соціальних мережах:

Звичайний на перший погляд, цей одяг здатний зробити ваше життя простішим

Поки учені тестують ліки проти ВІЧ та намагаються обжити Марс, технологічні бренди займаються більш приземленими справами, та не менш вражаючими. Пропонуємо вашій увазі вдосконалені предмети чоловічого гардеробу, які можуть зробити вашу буденність зручнішою та приємнішою. І так, всі ці речі вже існують!

1. Кросівки з автоматичною шнурівкою

У фільмі «Назад в майбутнє» Марті МакФлай, потрапивши у далекий тоді 2015 рік, носив кросівки Nike, здатні самостійно зав’язувати шнурки. Ну хто тоді не захотів собі таку ж пару? Nike втілив фантазію у життя і вже в реальному 2015 році подарував такі кросівки Майклу Джей Фоксу – актору, що зіграв Марті у трилогії.

У 2016 році модель стала доступною для споживача. Систему шнурівок виготовили із ліски, а в підошву вбудували спеціальний сенсор. Високоінтелектуальні алгоритми дають можливість взуттю автоматично підлаштовуватися під вашу ногу. А якщо хочете ослабити або затягнути шнурівку, на кросівках для цього є дві відповідні кнопки.

Акумулятор, вбудований у підошву, працює без підзарядки протягом двох тижнів, а заряджати його доведеться протягом 3 годин. Коли заряду залишиться мало, кросівки самі нагадають вам про це: спеціальні LED-вставки почнуть світитися.

кроссовки с автоматической шнуровкой

Фото: nike.com

2. Куртка з підігрівом

Звичайна, на перший погляд, куртка Xiaomi насправді вміє нагріватися до потрібної вам температури. В неї вбудований акумулятор, здатний нагріти одяг до 50°С і тримати його у такому стані протягом 8 годин. Після цього куртку можна зарядити від звичайнісінької розетки. Щоб увімкнути підігрів, достатньо натиснути кнопку на рукаві.

Верхня тканина водонепроникна і не продувається вітром. Зсередини куртка вкрита гусячим пухом, що дозволяє утримувати тепло. Розробники запевняють, що будь-який інший одяг для утеплення вам не знадобиться, тож можна забути про три шари светрів.

Xiaomi стверджують, що куртка дуже легка, тож дискомфорту через вшиту батарею ви не відчуєте. Прати її можна у звичайній машинці – лише дістаньте акумулятор.

куртка с подогревом

Фото: xiaomi.ua

3. Багатофункціональна сорочка

Смарт-одяг для чоловіків не обмежується спортивним стилем. Бренд Arrow створив сорочку спеціально для тих, хто працює в офісі і має дотримуватися дрес-коду, але не хоче залишатися осторонь нових технологій.

Смарт-сорочка наділена спеціальним NFC-чіпом. Цей чіп зберігає інформацію про власника та дозволяє передавати її буквально в один дотик. Сорочка приймає вхідні дзвінки, ділиться вашою електронною візитівкою або посиланням на профіль у LinkedIn чи Facebook.

Якщо у вас важлива зустріч і ніщо не має відволікати, сорочку можна поставити в режим «Нарада», як телефон. Тоді усі, хто вам телефонуватиме в цей час, отримають автоматичну відповідь. Також дотик до сорочки дозволяє вмикати додаток із музикою.

умная рубашка

Фото: gqindia.com

4. Шкарпетки, які неможливо загубити

Усім знайома ситуація, коли одна шкарпетка з пари десь губиться. Швейцарський бренд Blacksocks вирішив цю проблему ще у 2012 році. Вони представили розумні шкарпетки із пришитим чорним ґудзиком.

Цей ґудзик – ніщо інше, як RFID-мітка. Вона синхронізується з iPhone, тому дозволяє відшукати втрачену шкарпетку, дізнатися дату виготовлення вашої пари і навіть кількість пережитих нею прань. Більше того, iPhone попередить вас, коли пора буде купувати нові шкарпетки.

умные носки

Фото: blacksocks.com

5. Сорочка з кондиціонером

Якщо є одяг з підігрівом, чому немає літнього аналога, який би навпаки охолоджував? Так подумали японці і створили розумну сорочку Kuchofuku Air Conditioned Cooling Shirt.

Два вбудовані в неї вентилятори на спині не дадуть вам спітніти навіть у спеку. А живлять їх звичайні батарейки – такі ж, як у пульті від телевізора. Сама сорочка зроблена із поліестера і, на відміну від інших екземплярів у цьому списку, представлена у різних кольорах.

рубашка с кондиционером

Фото: odditymall.com

6. Рукавички-телефон

Італійський бренд Hi-Fun придумав модернізувати звичайні рукавички таким чином, щоб по ним можна було розмовляти, як по телефону!

Рукавички Hi-Call оснащені акумулятором на манжеті, а на великий палець та мізинець виведені динамік та мікрофон відповідно. Можна придбати пару зі шкіри та із тканини. Це дуже зручно для пробіжок або в холодну пору.

перчатки-телефон

Фото: hi-fun.com

7. Кепка-плеєр

Ті ж винахідники з Hi-Fun додумалися об’єднати звичайну бейсболку із музичним плеєром. У Hi-cap вбудували BT-гарнітуру, завдяки якій можна слухати музику та приймати дзвінки, а руки залишатимуться вільними. Це як навушники, тільки крутіше.

Кепка оснащена зйомним акумулятором – її можна легко випрати в машинці, а батарейку – зарядити. Над нижнім краєм капелюха розташовані кнопки, якими зручно перемикати треки та відповідати на дзвінки.

кепка-плеер

Фото: hi-fun.com

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
Читати більше