5 незвичайних патентів Google

5 незвичайних патентів Google
Поширити в соціальних мережах:

Багато з цих пристроїв, без сумніву, матимуть великий вплив на якість життя нашого покоління. Але є і такі, побачивши яких хочеться лише в подиві почухати голову.

Корпорація-гігант Google відома не тільки своїми веб-сайтами та додатками для мобільних гаджетів. Комікси в соцмережах, корабель-сервер, тростина-камера, віртуальна клавіатура на руці, татуювання з мікрофоном і багато іншого. Все це патенти дивовижних програм і пристроїв, які незабаром увійдуть в наше життя завдяки корпорації Google. Про це пише naked-science.

Добірка 5 незвичних патентів Google

  • Оновлення статусів в соцмережах за допомогою коміксів

Ще в 2010 році Google подав заявку на видачу патенту на технологію «Автоматичне створення користувачами коміксів в соціальних мережах і в інших видах комунікацій».

Згідно з цією заявкою, користувачі отримають можливість вибрати релевантну тему, а програма надасть їм готові комікс-стрічки, назву і текст яких можна змінити на свій смак. Патент був виданий в 2013 році, але відповідну програму корпорація поки не запустила.

  • Клавіатура на руці

Google Glass, окуляри доповненої реальності, незабаром, за задумом їх творців, радикально змінять повсякденне життя своїх користувачів. Цілком можливо, що вже через кілька років Google Glass стане таким же звичайним гаджетом, як мобільні телефони в наш час.

Але при їх використанні може виникнути ряд проблем. Як, наприклад, віддати голосом команду «розумним окулярам», якщо знаходишся на гучній вечірці?

Google вирішив подбати і про це.

Завдяки отриманому патенту, «розумні окуляри» зможуть при необхідності проектувати віртуальну клавіатуру на руку клієнта, фактично перетворюючи її в аналог сенсорного екрану для смартфона.

  • Татуювання з вбудованим мікрофоном

Оригінальна ідея, чи не так? Ще одну можливість передавати команди в шумному місці надає оригінальне татуювання, запатентована Google. Inc ще два роки тому. Невелика друкована схема на шкірі горла включатиме в себе мікрофон і бездротової передавач, які дозволять користувачеві управляти своїм смартфоном навіть дуже тихим голосом.

Новий винахід допоможе також роботодавцям і правоохоронним органам: варто додати до татуювання невеликий гальванічний сенсор з світлодіодом, як схема перетвориться в чудовий детектор брехні.

  • Програма для поділу ресторанного рахунку

Уявіть, ви пішли з компанією друзів в ресторан. Офіціант приносить під кінець свята рахунок, кожен з учасників при цьому викладає суму за своє замовлення. Але що робити, якщо хтось забув, що замовляв? Буває і так, що у когось бракує готівки.

Щоб уникнути в майбутньому таких неприємних ситуацій, Google отримав патент на додаток для смартфонів, який не тільки точно обчислює, скільки кожен заборгував ресторану, але і дозволяє автоматично перевести необхідну суму на рахунок одного з гостей закладу, а той потім спокійно виплачує офіціантові необхідну суму зі своєї кредитної картки.

  • Сердечко з рук

Невідомо, що саме змусило компанію подати заявку на отримання патенту на «сердечко з рук». Google не збирається з його допомогою освідчуватися в коханні своїм шанувальникам.

Виявилося, що «Сердечко» послужить як жестова команда для Google Glass зробити моментальну фотографію об'єкта, яку можна потім відразу ж опублікувати, наприклад, в соціальній мережі або надіслати одному з друзів.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше