5 неймовірно варварських традицій світу, що дійшли до сьогодення

5 неймовірно варварських традицій світу, що дійшли до сьогодення
satyavijayi.com
Поширити в соціальних мережах:

Дуже вразливим – не читати!

У деяких країнах древні традиції збереглися до наших днів у своєму первозданному вигляді. Сучасному українцю більшість із них важко навіть уявити, та на інших куточках планети вони все ще користуються популярністю.

1. Від хлопчика до чоловіка – через тортури

У Папуа – Нова Гвінея батьки готові все життя заощаджувати, щоб їх сини пройшли ритуал посвяти в чоловіків. Для цього необхідно, щоб із хлопчика вийшла «материнська кров», яка тут вважається нечистою. Спочатку його б’ють, роблять глибокі порізи на грудях та язику, протинають гострими бамбуковими палицями. Важливо, щоб у процесі хлопець не розмовляв із особами жіночої статі та не вживав жодних болезаспокійливих засобів.

Також вважається, що чоловіком стає лише той, хто вступає у гомосексуальний контакт. Таким чином хлопець отримує так зване «чоловіче молоко», і чим більше він його отримає – тим краще для нього. Лише після таких обрядів чоловік може взяти собі дружину та зачати дітей.

африканский обряд

Фото: catforddigitalmedia.com

2. Канібалізм індійських aгхорі

Агхорі – члени однойменної релігійної секти, розповсюдженої в Індії. З індійської мови їх назва перекладається як «безстрашні». Вони поклоняються Шиві – богу, що переміг смерть, а головним способом його вшанування вважають поїдання людської плоті.

Своє духовне просвітлення агхорі умовно розділяють на три етапи. На першій стадії учень повністю відмовляється від м’яса і їсть власні екскременти. На другій, щоб втамувати голод, дозволяється вбивати бездомних собак. І лише на третьому етапі агхорі дарують честь взяти участь у ритуалах з поїдання трупів людей.

Метою цих випробувань є відмова від поняття «неприємний». Справжній агхорі приймає все, що є у світі, як частину Бога та не боїться смерті. Тому свій побут вони оточують її атрибутами, наприклад, людськими черепами та попелом, а також не цураються їсти гнилу людську плоть, пити сечу чи вступати у ритуальні сексуальні контакти з повіями під час їх менструації.

агхори

Фото: allhardwoodflooring.info

3. Політ немовлят з висоти

На південному заході Індії вірять: щоб немовля виросло здоровим та щасливим, його необхідно скинути з висоти. Такий обряд проводять у храмі Грішневор. Жрець скидає немовля зі стіни близько 10 метрів висотою, а знизу родичі з ковдрою мають його ловити. Не всі новонароджені переживають це випробування, хоча попереду ще одне.

Після падіння малюк не повертається в руки батьків. Його передають натовпу незнайомців, і поки він не пройде їх усі – не повернеться. На обряд збирається багато людей, адже індійці вірять: дотик до немовляти, який пройшов ритуал, принесе їм щастя.

сбрасывание младенца со стены в Индии

Фото: insanhaber.com

4. Танець Сонця

Як наші пращури-язичники поклонялися Сонцю, так деякі племена роблять і по сьогодні. Американські індіанці попри заборони уряду США продовжують вшановувати небесне світило так званим Танцем Сонця.

Посеред галявини встановлюється стовп, а до його вершини приєднуються канати. Така конструкція символізує Дерево Життя. На інших кінцях канату – гачки, що чіпляються за груди індіанця. Під співи і танці племені він впадає у транс. Декілька годин підряд він танцює, причеплений до канатів, після чого повинен вирватися.

танец солнца

Фото: internetmodeler.com

5. Краса потребує жертв

Деякі жінки ладні здійснювати з собою різні маніпуляції, щоб тільки вийти заміж. Та жителі Мавританії пішли далі. Еталоном жіночої краси для місцевих чоловіків є гладка жінка, тому своїх дівчат перед весіллям вони відгодовують, наче худобу.

Обряд насильного відгодовування був започаткований ще в 11 столітті і здобув назву Leblouh. Сватати дівчину прийнято у віці 5-9 років – саме тоді вона і починає набирати вагу до майбутнього весілля.

У 12 років дівчина має важити від 80 до 120 кг, щоб сподобатися своєму судженому. Буває, що в домашніх умовах відгодувати дівчат до такої маси не вдається. Тоді їх відправляють на спеціальні ферми – і це досить розповсюджена практика у місцевих жителів.

Такий же принцип сповідують чоловіки у вихованні дітей. Худі діти для них – це найбільший сором.

мавританская женщина

Фото: scoopnest.com

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше