5 неймовірних футбольних рекордів, встановлених випадково

5 неймовірних футбольних рекордів, встановлених випадково
pexels.com
Поширити в соціальних мережах:

Ці рекорди схожі на анекдот, але вони ніколи не будуть побиті!

Кожен футболіст мріє за час своєї кар’єри поставити рекорд, який залишить його ім’я в історії футболу. Але цей спорт настільки непередбачуваний, що рекорди народжуються абсолютно випадково й потрапляють в світову історію. Пропонуємо добірку із п’яти випадкових футбольних досягнень, у які складно навіть повірити.

1. Гол, забитий з найбільшої відстані

У 2013 році найбільш дальній гол, який і досі ніхто не може перевершити, забив… хто б ви думали? Голкіпер!

Воротар англійського клубу «Сток Сіті» на 13 секунді матчу з «Саутгемптоном» вибивав м’яч із власного штрафного майданчика і ненароком забив гол, який увійшов до Книги рекордів Гіннеса! Відстань, яку пролетів м’яч перед тим, як потрапити у ворота суперника, склала 91,9 м. А довжина футбольного поля, до речі – 105 м.

2. Найшвидший гол

У матчі 1995 року форвард австралійського клубу «Аделаїд Сіті» поставив рекорд, що теж увійшов до Книги рекордів Гіннеса як найшвидший гол в історії футболу. Після початкового сигналу арбітра пройшло всього 3,68 секунди, коли Демьєн Морі потужно зарядив м’яч прямо до воріт суперника!

3. Найбільш результативний матч

У рахунок 149:0 важко повірити, але це реальність!

У 2002 році на чемпіонаті Мадагаскара за звання чемпіона змагалося чотири клуби. Система розіграшу – кругова. У передостанньому турі суддя на останній хвилині матчу призначив пенальті у ворота команди «Стад Олімпік л’Емірн» – і тим самим поховав її надію на перемогу. Клуб на чолі з тренером визнав таке рішення арбітра несправедливим.

У знак протесту в наступному матчі футболісти почали забивати м’ячі у власні ворота! Доки не пролунав фінальний свисток, їм вдалося довести рахунок до рекордного рівня 149:0! Шокованим опонентам нічого не залишалося робити, як стояти і спостерігати.

Швидкість, з якою обурені гравці забивали автоголи, вражає: м’яч потрапляв у ворота кожні 36 секунд!

ФК Адема

Фото: @malagasyfootballteam

4. Рекордна кількість червоних карток за матч

Навряд чи ви могли таке припустити, та 2011 року в матчі між аргентинськими клубами «Клейполе» та «Ауреліано Аренас» рефері роздав аж 36 червоних карток!

Перший тайм матчу пройшов відносно спокійно, і з поля були вилучені лише двоє гравців. Та коли одна з команд забила два м’ячі – почалося з’ясування стосунків.

Під кінець гри контроль над ситуацією був повністю втрачений і почалася масштабна бійка, в якій взяли участь не тільки футболісти, але й тренери клубів і навіть медперсонал! Суддя не знайшов кращого виходу, ніж роздавати картки всім підряд. Спершу він видалив з поля всіх учасників матчу, після чого взявся за запасних гравців та тренерів.

5. Найдовший матч

У 1962 році відбулася зустріч бразильського «Сантоса» та уругвайського «Пеньяроля», яка тривала 3 години 36 хвилин із врахуванням перерв!

Команди грали на полі бразильців. Коли за рахунком гості вирвалися вперед, трибуни вибухнули невдоволенням. Уболівальники жбурнули в чилійського арбітра камінь, від чого він був поранений і знепритомнів. Щоб привести його до тями, знадобилося 80 хвилин.

Скоро гравець «Сантоса» забив гол, але рефері, мабуть, не з лякливих і зафіксував офсайд. Реакція публіки не змусила на себе чекати – в арбітра знову полетіло каміння.

Тоді суддя домовився із футболістами: офіційно матч завершився, але команди зробили вигляд, що гра продовжується. Щоб трибуни не злились, бразильці забили гол і матч завершився з рахунком 3:3. Але в протоколі арбітр записав перемогу уругвайського «Пеньяроля» 3:2.

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше