5 найкращих парків розваг Європи

5 найкращих парків розваг Європи
disneyparks.disney.go.com
Поширити в соціальних мережах:

Де в Європі можна поринути в казку, скільки це коштує і як зекономити на квитках у світ драйву та пригод.

Парки розваг – ідеальне місце для відпочинку всією родиною чи великою компанією: тут точно буде цікаво і дітям, і дорослим. Сьогодні парки розваг – це не лише шалені атракціони та яскраві шоу, а цілі міста з власними готелями, ресторанами й магазинами. Кількість парків у світі постійно зростає, і все одно – саме європейські парки залишаються улюбленцями туристів.

1. PortAventura Park (Салоу, Іспанія) 

Це особливе місце: за кілька днів у Порт Авентура можна побачити 6 різних континентів. Парк поділено на «світи»: Середземномор'я, Полінезія, Китай, Мексика, Далекий Захід і казкова країна Сезам. 

У кожній зоні можна відвідати тематичні вистави, спробувати «місцеву» кухню в ресторанах та покататися на шалених атракціонах. Звісно, для тих, хто з екстримом на Ви, тут знайдуться і більш спокійні розваги, є навіть атракціони для наймолодших відвідувачів. 

А якщо наважитеся, можете випробувати себе на гірках Dragon Khan у зоні Китай, чия швидкість сягає 110 км/год, або ж на горизонтальній катапульті Furius Baco у Середзем`ї, яка за 3 секунди розганяється до 135 км/год! 

Порт Авентура Парк розташований за годину їзди від Барселони. Квитки в парк краще купувати на сайті, що дозволить зекономити пару євро на кожному квитку. За день встигнути побачити кожен зі світів – нереально, тому можна взяти квиток одразу на 2 чи 3 дні, що набагато вигідніше. Наприклад, дорослий триденний квиток коштуватиме 64,8 євро, він дозволяє зайти одразу у два парки: PortAventura і в Ferrari Land, що розташований поблизу.

Фото: portaventuraworld.com

2. Legoland (Білунд, Данія)

Це міг би бути звичайний розважальний парк, якби не одна особливість: практично все тут зроблено з кубиків LEGO.

У світі є дев`ять Леголендів, але саме в Данії знаходиться перший та найбільший із них. Колись на цьому місці була перша фабрика з виробництва конструктора LEGO. 

Леголенд поділено на тематичні зони, і в кожній – свої, особливі розваги. У Країні піратів можна вирушити на пошуки скарбів, у Лицарському королівстві – зустрітися з драконом, а у Світі пригод – знайти атракціони на свій смак. Тут є навіть Полярна земля зі справжніми пінгвінами!

Родзинкою Леголенду є Мініленд – по-особливому казкове місце. Тут представлені мініатюри відомих міст, будівель і місцевостей. Можна побачити маленьку копію Статуї Свободи, набережної Амстердама чи цілого аеропорту з літаками – і все із кубиків LEGO. На будівництво Мініленду витратили аж 20 мільйонів кубиків.

Вартість одноденного квитка в Леголенд – близько 46 євро. А придбавши квитки за тиждень до прибуття чи раніше, можна заощадити 10%.

Фото: legoland.dk

3. Gardaland (Кастельнуово дель Гарда, Італія)

Назва парку походить від назви озера, біля якого він знаходиться – Гарда. Це третій за популярністю парк Європи. Як і інші, його поділено на зони, кожна з яких тематично оформлена та має атракціони різної складності. На карті парку всі атракціони відмічені кольором залежно від екстремальності – для дітей, для звичайного відвідувача і для любителів адреналіну. Тому кожен зможе підібрати розвагу для задоволення.

Гордістю Гардаленда є величезний акваріум із сотнею видів морських істот. Тут кожен відвідувач на відстані руки може побачити морського лева і рибу-клоуна, доторкнутися до акулячого яйця та прогулятися підводним тунелем, де над самісінькою головою плавають акули.

Щоб вдосталь насолодитися розвагами парку, можна на сайті придбати сезонний квиток за 50 євро. Такий квиток дає необмежений вхід до парку впродовж семи місяців, а також знижки на деякі ресторани та готелі, безкоштовний доступ до певних шоу-програм та ще багато маленьких приємностей. За додаткові 5 євро також можна необмежену кількість разів зайти до акваріума.

Фото: gardaland.it

4. Europa Park (Руст, Німеччина)

Як за кілька днів побачити майже всю Європу? Неможливо? А от Європа-парк повністю виправдовує свою назву: це маленька Європа, де представлені 12 її країн. Вранці тут можна побувати в Колізеї та поплавати каналами Венеції, ввечері – подивитися на іспанську кориду, а наступного ранку вже милуватися античними пам’ятками Греції. У кожній зоні є тематичний атракціон, ресторан місцевої кухні та вистави. Шкода, що в цьому парку немає України! 

Крім реальних, є й вигадані країни: наприклад, Зачарований ліс братів Грім із його казковими мешканцями, Льодова країна, де постійно лежить сніг, або Королівство мініпутів із тематичними шоу.

Дорослий квиток на один день у парку коштує 52 євро. Дітям до 4 років вхід безкоштовний, а за квиток для дитини віком 4-11 років доведеться заплатити 44,5 євро. Але в день народження кожна дитина може зайти в парк абсолютно безкоштовно, показавши посвідчення особи.

Фото: europapark.de

5. Disneyland (Париж, Франція)

Паризький Діснейленд – найвідоміший парк розваг у Європі. У ньому все зроблено за мотивами кінострічок студії «Дісней». Тут діти здійснюють свої мрії, а дорослі можуть поринути в дитинство. Де ще можна зустрітися зі справжньою принцесою з улюбленої казки? А стати одним із «Піратів Карибського моря»? Паради з улюбленими персонажами, грандіозні шоу, атракціони для будь-кого та атмосфера казки нікого не залишають байдужим.

У різні дні одноденний квиток в Діснейленд коштує від 49 до 79 євро. Дітям до 3 років вхід безкоштовний. Також на сайті парку є акційні пропозиції – можна заощадити на квитках та проживанні у казковому готелі на території парку до 30%.

Фото: disneyparks.disney.go.com

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Business Breakfast з Володимиром Федоріним від Forbes відтепер доступний на Київстар ТБ
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину

Все завдяки санкціям та злагодженій роботі ЗСУ, СБУ та ГУР…

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
Читати більше