5 наукових доказів того, що життя після смерті існує

5 наукових доказів того, що життя після смерті існує
unsplash.com
Поширити в соціальних мережах:

У це складно повірити.

Кожен хоча б раз думав про швидкоплинність життя. Воно закінчується, немов кінофільм, але що відбувається з людиною після чорного екрану? Чи існує душа і куди вона зникає? А, може, інші світи – це не вигадка?

Вчені щоразу висувають нові неймовірні теорії, тому ми зібрали найцікавіші дослідження, які доводять, що життя після смерті може виявитися цілком реальним.

  • Реінкарнація

В кінці 1950-х років ХХ століття американський психіатр Ян Стівенсон зацікавився спогадами людей про минулі життя. Він дослідив сотні випадків, після чого скоротив число придатних до двадцяти восьми. Всі суб'єкти пам'ятали, що були певними людьми і проживали в певних місцях задовго до свого народження. А факти, які вони розповідали, шокували, адже люди згадували найменші деталі.

Один з таких випадків стосувався японського хлопчика, який з раннього віку стверджував – колись його звали Тодзо, його батько був фермером, а жили вони в селі Ходокубо.

Дитина пояснювала, що коли Тоздо був маленьким, його батько помер. Незабаром мати знову вийшла заміж, але То у віці 6-ти років помер від віспи. Маленький японець детально описав будинок, в якому жила його минула сім’я, зовнішність батьків і навіть свій похорон.

Фото: unsplash.com

Перевірити сказане було нескладно, тож хлопчика привезли у Ходокубо. Виявилося, що його колишні батьки справді колись тут жили. А село, у якому він побував перший раз, було для нього знайоме.

Він самостійно привів своїх супутників до будинку, вказав на дерево, яке помітно виросло і на сільський магазин, якого раніше не було.

Стівенсон продовжив свої дослідження, а в 1966 році опублікував перше видання книги «Двадцять випадків, які свідчать про реінкарнацію». Згодом, коли число вивчених історій зросло вдвічі (близько 1200), психіатр випустив другу частину.

За його словами, «деякі розповіді не просто вселяють думку про реінкарнацію. Вони, схоже, дають вагомі свідчення на її користь».

Фото: unsplash.com

  • Душа після смерті живе у квантовій реальності

Вчені з Університету Аризони впевнені, що мікротрубочки, які містять білок (структурний компонент клітин), зберігають інформацію про квантовий стан організму на субатомному рівні. І, як запевняють науковці, після смерті вона вивільняється.

На думку доктора Хамероффа, як тільки орган припиняє роботу, квантова інформація рівномірно розсіюється у Всесвіті. Втім, якщо пацієнта повернули до життя, всі дані повертаються на своє місце.

Фото: unsplash.com

  • Кожна людина безсмертна

Дослідники Інституту фізики Планка в Мюнхені погоджуються з такою теорією колег і стверджують, що фізичний всесвіт, в якому ми живемо – це тільки наше сприйняття. Як тільки тіло вмирає, душа людини живе у квантовій реальності, за межами матеріального світу.

Нещодавно британка, яка перебувала в передсмертному стані, розповіла, що відчувала себе частиною Всесвіту. Тепер жінка переконана – пекла і раю не існує, а життя продовжується, але в іншій, невагомій формі.

Фото: unsplash.com

  • «Я бачив світло в кінці тунелю…»

Люди, які знаходилися на межі життя та смерті, часто розповідають історії, схожі на фантастику. Вони запевняють, що тіло – не власність людини, а просто його оболонка. Кожен бачив різне, та в їхніх спогадах є дещо спільне – спостереження за своїм життям зі сторони, стан повного спокою, умиротворення, або ж зустріч з рідними, яких давно немає серед живих.

Якось група науковців провела унікальне дослідження і з’ясувала, що душа в тілі є навіть тоді, коли мозок вже перестав функціонувати. Професор Сем Парніа з Каліфорнійського технологічного інституту розповів: вчені уважно вивчали людей, які через пережиту катастрофу перебували в стані глибокої коми.

Після того, як люди опритомнювали, то стверджували, що все чули і пам'ятали. Пацієнти описували лікарям точні відчуття, коли мозкова діяльність повністю не функціонувала.

До слова, вивчали лише тих осіб, у яких рівень кисню в тілі був у нормі. Це важливо, бо мозок, позбавлений кисню, не може запам’ятовувати усього, що відбувається.

Фото: unsplash.com

  • Паралельні світи

Згідно з теорією біоцентризму, смерть — це лише ілюзія, яка народжується в нашій свідомості. Про це у своїй наукові статті пише відомий американський вчений, професор медичного факультету Університету Північної Кароліни Роберт Ланц.

Він стверджує, що після смерті людина переміщується в паралельний світ. Людське життя подібне багаторічній рослині, яка завжди повертається, щоб знову розквітнути у мультивсесвіті. А все, що ми бачимо, існує завдяки нашій свідомості.

Ланц підкреслив, що люди вірять в смерть, тому що пов’язують життя з функціонуванням внутрішніх органів. Однак вчений вважає, що смерть – це не абсолютний кінець життя, а просто перехід до іншого світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

5 найкрасивіших стародавніх міст, які опинилися під водою

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше