5 доказів того, що життя на інших планетах існує

5 доказів того, що життя на інших планетах існує
unsplash.com
Поширити в соціальних мережах:

Ми у Всесвіті не одні.

Дивовижні знахідки та неймовірні відкриття вчених підігрівають інтерес до позаземних цивілізацій. Ми підготували 5 фактів, які доводять: інопланетне життя все ж існує. 

Вода на інших планетах

Для життя необхідна наявність води, і вона є не лише на Землі. За даними вчених, супутник Юпітера – Європа, вкритий величезними океанами. І води там більше, аніж на всій нашій планеті. Щоправда, поверхня супутника замерзла. Але під силою гравітації Юпітера, вода під кригою може бути у рідкому стані. І, ймовірно, містити у собі життя. 

Фото: unsplash.com

НЛО на середньовічних картинах

Якщо довго дивитися на середньовічні картини, можна отримати естетичне задоволення. А ще помітити дивні літаючі об’єкти. Наприклад, як на картині Доменіко Гірландайо «Мадонна зі святим Джованніно», написаній в XV столітті. Позаду Мадонни зображена людина, яка вказує рукою на об’єкт у небі. І все б нічого, але куля, яку вона роздивляється, дуже схожа на літаючу тарілку.


Всесвіт нескінченний 

Всесвіт безмежний, і у космосі є нескінченна кількість планет. У 1980-х роках Стівен Гокінг разом з американським астрофізиком Джеймсом Гартлом розробив нову теорію виникнення Всесвіту. Фізики дійшли до висновку, що великий вибух найімовірніше створив не один Всесвіт, а нескінченну їх кількість. 

Тож ми можемо тільки уявляти, на яких із них є життя. Можливо, десь існують люди, схожі на нас. Або ж набагато розвиненіші й розумніші цивілізації, про які нам належить дізнатися у майбутньому. 

Фото: unsplash.com

Дивні артефакти

Енігмаліт вже багато років не дає світовим ученим спокою. У 1998 році, під час екскурсії в сільській місцевості Північної Америки, інженер-електрик Джон Вільямс знайшов дивний артефакт. 

Це був камінь, приблизний вік якого 100 000 років. І містив він загадковий елемент, який дуже нагадував вилку від електроприладів. Вільямс запевняв, що під час виявлення «вилка» не була приклеєна до каменю. Камінь сам сформувався навколо неї. Чоловік переконаний – камінь має неземне походження.

Скептики відразу звинуватили Джона у брехні, але дослідження показали: корпус штепселя зроблений з якогось невідомого матеріалу. 

Фото: pinterest.com

Метеорити з сюрпризом

«Подарунок» із Марсу - Метеорит Нахла, впав у Єгипті в 1911 році. Вивчати його почали через 80 років, і виявили у ньому ниткоподібні структури, які зазвичай залишають після себе бактерії. Земні організми не могли потрапити в центр тисячолітнього каменю, тому це ніщо інше, як інопланетні ознаки життя.

Інший метеорит - Шерготті, знайшли 1865 року в Індії. Вік знайдених у ньому елементів становить кілька десятків тисяч років. І утворитися вони могли тільки у воді. Вчені зробили висновок, що метеорит більшу частину свого життя провів зануреним у воду. 

Фото: unsplash.com

Більше про НЛО та прибульців дивіться у програмі Загублений світ

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше