35% росіян вважають, що Сонце обертається навколо Землі, а 21% - що первісні люди гуляли з динозаврами

35% росіян вважають, що Сонце обертається навколо Землі, а 21% - що первісні люди гуляли з динозаврами
Поширити в соціальних мережах:

І це – «передова нація світу», як росія себе називає…

Росія завжди підносить і намагається щосили показати себе, як розвинену країну, здатну з нуля створити імпортозаміщення. Однак як це можливо, якщо левова частка росіян не знає деяких базових речей з початкової школи? Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦВГД), провів цікаве опитування і з'ясував, що:

  • кожен третій росіянин переконаний, що Сонце обертається навколо Землі (35%), а останні 15 років цей показник ще й зріс на 7%.
  • із твердженням, що радіоактивне молоко можна зробити безпечним, якщо його прокип'ятити, погодилися 7%.
  • у те, що первісні люди могли ходити поруч із динозаврами, вірить кожен п'ятий росіянин (21%)
  • 44% росіян вважають, що продукти з ГМО можуть спричинити рак

ВЦВГД виділив категорії з недалекими людьми, із середнім і високим, на їхню думку, рівнем грамотності. А також розподілив їх за місцем проживання.

Так, за даними центру, дурні росіяни – це люди віком від 60 років, 33% з них давали не більше двох правильних відповідей. Примітно, що саме ця категорія опитаних є активною групою телебачення (43%), проживає в селі (32%) та має освіту на рівні середньої та нижчої (31-55%). Варто зазначити, що ця ж категорія людей складає основну масу любителів путіна та його режиму.

Відсоток росіян із середнім рівнем адекватності має середню спеціальну освіту та проживає у невеликих населених пунктах з чисельністю до 100 тис. осіб (46-48%).

У російській «еліті розуму», так би мовити, переважає молодь (61% серед 18-24-річних давали 5 і більше вірних відповідей), активне споживання інтернету (49%), вищу освіту (45%), проживання у Москві та Санкт- Петербурзі (51%), і навіть Північно-Західному федеральному окрузі (45%).

Швидше за все, ці показники згодом будуть лише падати, тому що через санкції росіяни втратили не лише можливості навчання (навіть через інтернет), а й здебільшого можливості подорожувати, щоб розширювати свій кругозір. Однак, як показало інше опитування, для 69% росіян із запровадженням санкцій нічого не змінилося, тому що вони ніколи не були поза росією, а 30% ніколи навіть не залишали свій регіон.

«Більшість опитаних (33%) хотіли б з'їздити в подорож на Байкал, 28% - до Криму, 27% - до Санкт-Петербурга, 25% - до Сочі та Краснодарського краю. Алтай обрали б 24%, Карелію – 18%, Камчатку та Північний Кавказ – 14%», - повідомляє пропагандистська агенція РИА Новости.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше