12 новорічних обіцянок, яких ви справді зможете дотримуватися

12 новорічних обіцянок, яких ви справді зможете дотримуватися
Поширити в соціальних мережах:

Ми наближаємося до 2019 року, що може означати лише одне: настав час обіцянок. Як часто ви кажете "З нового року я обіцяю…" і не дотримуєтеся плану? Сьогодні ми допоможемо вам скласти такий список, який буде легко втілити у життя.

Ви знали, що 80% обіцянок самим собі не виконуються довше 4 тижнів? Ми можемо сказати, що розпочинаємо бігати, і справді будемо бігати, але не довше 28 днів.

Помилкова обіцянка: "Я збираюся взяти під контроль своє здоров'я".

Правильна: "Я призначу зустріч з лікарем".

Чому це працює? Щоб тримати своє здоров'я в бойовій формі, для різних людей потрібні різні речі: одному може знадобитися збільшити фізичну активність, тоді як кинути палити може бути найрозумнішим кроком для іншого.

Але вам потрібна людина, яка допоможе вам у правильному напрямку, і майже 1 з 4 осіб більше року не бачила лікаря, – каже звіт Національного центру статистики охорони здоров'я США, а уявіть, яка кількість таких людей в Україні.

Відвідання лікаря допомагає виявити небезпеки на ранньому етапі, що перешкодить перетворенню маленького нюансу на більші проблеми, такі як діабет або серцеві захворювання.

Щорічний огляд – це лише одна година часу з усього року. Тож зателефонуйте своєму лікарю і заплануйте зустріч.

І ні, ваш напружений графік не є підставою для відмови: багато лікарів зараз пропонують прийом на вихідних або після 18:00.

Помилкова обіцянка: "Я буду їсти здоровіше".

Правильна обіцянка: "Я їстиму принаймні два шматочки фруктів на день і салат перед кожним обідом".

Чому це працює: Вибір одного чи двох речей, на які потрібно сфокусуватися, є набагато більш реалістичним, ніж зміна всієї вашої дієти. Крім того, зосередження уваги на тому, що ви повинні їсти, допомагає уникнути обмеження "я не можу з'їсти це" – уявлення, яке часто просто призводить до появи небажаної їжі в раціоні. Нам більше хочеться того, що не можна.

Помилкова обіцянка: "Я збираюся займатися спортом щодня".

Правильна: "Я буду займатися спортом 2-3 дні на тиждень".

Чому це працює: від нуля до 100 просто не реалістично, вважає фахівець з ожиріння Спенсер Надольський. Якщо фітнес не є частиною вашої повсякденної програми, а потім ви укладете угоду, що потраплятимете в тренажерний зал щодня, ви кинете цю справу через місяць.

Почніть ходити до тренажерного залу кілька днів на тиждень, які насправді гармоніюють із вашим графіком. Це зроблять вас, швидше за все, прихильним до нової процедури.

Помилкова обіцянка: "Я скину 10 кілограм".

Правильна: "Я зосереджуся на тому, що я можу контролювати: як змінити мою дієту та вправи, а не на кількості кілограмів".

Чому це працює: ви не можете обов'язково контролювати результат, але ви можете контролювати поведінку, яка наближає вас до вашої цілі. Зосередьтеся на тому, що потрібно зробити для досягнення мети. Маючи план, ви також можете стежити за прогресом.

Помилкова обіцянка: "Я збираюся накачати м'язи".

Правильна: "Я буду споживати більше білка та займатимусь тричі на тиждень".

Чому це працює: Підняття ваги, мрії про м’язи та постери на стінах не допоможуть вам досягти цілі. Ви повинні переконатися, що ви їсте достатньо, коли ви намагаєтеся накачати м'язи. Зосередження уваги на збільшенні споживання м'ясного білка – гарний початок.

Помилкова обіцянка: "Я піду на роботу моєї мрії".

Правильна: "Я розширюю свою професійну мережу".

Чому це працює: Можливості знаходять через людей. Відправка резюме до порталу робочих місць у чорній дірі не дасть вам роботи. Найкращі зв'язки та можливості виникають внаслідок реальних відносин. Спілкуйтеся з людьми і розширюйте коло знайомих.

Помилкова обіцянка: "Я буду кращим/кращою чоловіком/жінкою".

Правильна: "Я вибачатимуся, коли треба, та обговорюватиму проблеми".

Чому це працює: узагальнені обіцянки стати кращими для вашого партнера, як правило, не допомагають досягти близькості.

Замість цього, ви стаєте ближче до вашого партнера, коли ви виконуєте свої обіцянки через дії, а конкретна дія поглиблює довіру, повагу та інтимність. Приймання того, що ви не досконалі, також показує вашу вразливість, яка може зробити вашого партнера відчувати себе в безпеці у ваших відносинах.

Помилкова обіцянка: "Цього року я зустріну дівчину/хлопця своєї мрії".

Правильна: "Я буду більш соціально активним".

Чому це працює: зосередження уваги на тому, що відбувається в даний момент, може створити більше можливостей для зустрічі тієї самої людини.

Якщо ви перебуваєте в соціальному середовищі, вимкніть свій телефон, якщо ви використовуєте його як "заповнювач простору". Це може заважати можливості спілкуватися з тими, хто навколо вас. Якщо ви знаходитесь на побаченні, просто насолоджуйтеся вечором. Віддайте себе людині перед вами.

Коли ви зустрінетесь з новою людиною (можливо, в одному з дивовижних місць), уникайте думок про майбутнє. Просто насолоджуйтесь тим, що ви маєте нову розмову з новою людиною, і якщо це призведе до чогось серйозного, то це чудово.

Помилкова обіцянка: "Я збираюся економити гроші".

Правильна: "Я буду створювати і підтримувати бюджет".

Чому це працює: створення та дотримання бюджету дає вам інструменти, щоб допомогти заощадити більше. Не зосереджуйтеся на економії, зосередьтеся на накопиченні.

Почніть з вашого щомісячного чистого доходу, потім відніміть свої фіксовані витрати. Наприкінці двох місяців відстеження ваших покупок переоцініть ваш бюджет, щоб дізнатись, чи можна внести будь-які позитивні зміни у ваші звички витрат, наприклад, скорочення витрат на харчування в кав’ярнях і ресторанах.

Помилкова обіцянка: "Я буду менш залежати від роботи в цьому році".

Правильна: "Я зменшую навантаження в офісі".

Чому це працює? Нюанси вашої роботи, ймовірно, завжди викликають у вас певний стрес, усунення непотрібних стресових факторів допоможе розслабитися.

Якщо ви справді перевантажені, повідомте своєму босу, що найкращим довгостроковим інтересам компанії є переоцінка вашого робочого навантаження. Просто переконайтеся, що ви справді заклопотані і виснажені, перш ніж робити це.

Помилкова обіцянка: "Я збираюся кинути курити".

Правильна: "Я збираюся скласти план з відмови від куріння".

Чому це працює: згідно з ініціативою "Правда", 70 відсотків курців кажуть, що хочуть кинути палити. але лише 7,4% дійсно досягають цієї обіцянки кожного року. І, дослідження вчених Великої Британії показало, що лише 4 відсотка тих, хто намагається кинути палити, через рік залишаються вільними від куріння. Це тому, що багато курців намагаються кинути без плану.

Найкращий спосіб кинути палити – підготуватися, сподіваючись на невдачі та випадкові прогалини. Будьте готові до невдач, але завжди продовжуйте намагатися. І якщо мета кинути палити цілком здається надто складною, Кінг запропонував почати, встановивши мету зменшити кількість цигарок на день. Кінг пояснив, що 50-відсоткове скорочення сигарет на день – це чудовий спосіб почати шлях до боротьби зі звичкою. 

Помилкова обіцянка: "Я збираюся більше спати".

Правильна: "Я збираюся відключати телевізор і вимикати комп'ютер за годину до сну".

Чому це працює? Послідовна постільна процедура є обов'язковою, коли справа стосується якості та тривалості вашого сну. Спробуйте не затримуватися біля телевізора чи комп’ютера надовго. І ви точно лягатимете до ліжка раніше.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше