10 речей, які мали б називатися інакше

10 речей, які мали б називатися інакше
Поширити в соціальних мережах:

В деякі назви просто важко повірити!

Google – Backrub


Одне з найдивніших оригінальних імен стосується Google, який, вірите чи ні, мав називатися Backrub. Уявіть, що бекрабите щось, а не гуглите? Звучить смішно, чи не так? Ще у 1996 році це була назва компанії, але потім її було змінено на Google у 1997 році.

Friends ("Друзі") – Six Of One ("Одного поля ягідки")


Інколи одне маленьке рішення може повністю змінити все. Так, ще в 2012 році видання Vanity Fair випустило матеріал, у якому відверто розповіло про всі речі, які могли б бути зовсім іншими у шоу "Друзі". Наприклад, Кортні Кокс спочатку мала грати Рейчел Грін, але вона вирішила грати Моніку. Але найважливіша частина – це назва серіалу, яка мала б звучати як "Одного поля ягідки".

Queen ("Квін") – Smile ("Усмішка")


Немає більш жорсткої назви, аніж "Усмішка". Уявіть собі легендарну, неймовірну, унікальну групу, а потім назвіть її "Усмішка" – просто жахливо. Отже, важко повірити, що така видатна група, як "Квін" могла б називати себе так позитивно.

Pepsi ("Пепсі") – Brad's Drink ("Напій Бреда")


Хто б міг подумати, що до 1898 року ви могли б насолоджувася не холодним Пепсі, а Бредом? І хто цей Бред? Коли творець Калеб Бредгам винайшов Пепсі ще в 1893 році, він назвав його своїм прізвищем, але через шість років він змінив його. Таким чином, в 1902 році народилася "Пепсі-Кола".

Nike ("Найк") – Blue Ribbon Sports ("Блу Ріббон Спортс")


Уявіть собі, що на ваших спортивних шортах блакитний логотип зі стрічок, а не пташечка? Це могло би статись, якби логотип фірми Найк не змінився ще в 1971 році. Саме ім'я "Nike" пішло від імені грецької богині перемоги, а знаменитий логотип символізує крило богині.

Playboy ("Плейбой") – Stag Party ("Парубоцька вечірка")


Кожен хлопець мріяв би влаштувати вечірку у маєтку Playboy. Можливо, саме через це журнал мав би називатись "Парубоцька вечірка" (Stag Party). Але перед публікацією свого журналу компанія отримала лист від видання "Stag", в якому говориться, що назва журналу Х’ю Хефнера порушує закон. Тому Хефнер швидко змінив її на Playboy.

Softball (Софтбол) – Kitten Ball ("Кіттен-бол")


Перший в історії софтбольний матч відбувся в 1887 році між Єльським університетом та студентами Гарвардського університету. У той час гру називали  бейсбоу приміщенні, але досить швидко, в 1889 році, правила гри були змінені, і вона стала проводитись на відкритому повітрі. Потім, у 1895 році, ця гра була була відома як "кіттен-бол" або "діамантовий м’яч" (інші назви включали "лимонний мяч" та "гарбузовий м'яч"),  назву софтболу остаточно було встановлено в 1926 році.

Paypal – Confinity


"У вас є Конфініті?" Ніколи не чули, як хтось каже це? Звичайно, тому що ще в червні 2001 року ця величезна всесвітня компанія була перейменована у Paypal. Її перша назва було злиттям слів впевненість та нескінченність, але здається, що засновники не були впевнені в цьому імені.

Firefox – Firebird


Якщо б назва "Firebird" була б незайнятою, ви би використовували ваш браузер Internet Explorer для завантаження "Firebird", а не "Firefox". На думку компанії, "це схоже на Firebird. Легко запам'ятати. Звучить гарно та унікально. Нам це подобається ".

Starbucks – Cargo House


Відкрита у 1971 році, ця кав'ярня отримав назву "Кава Starbucks, чай та спеції". Пізніше, у 1983 році, генеральний директор компанії Starbucks, Говард Шульц покинув компанію та відкрив власну кав'ярню під назвою II Giornale. Через чотири роки він повернувся, придбав оригінальну компанію і вирішив залишити ім'я "Старбакс". Однак до цього одним із найменувань, які використовувала компанія, було "Cargo House", яка за словами співзасновника Гордона Боукера була "жахливою, страшною помилкою".

За матеріалами Вoredpanda

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше