10 доказів того, що майбутнє вже настало

10 доказів того, що майбутнє вже настало
Поширити в соціальних мережах:

Годі чекати на майбутнє, бо людство вже зараз користується неймовірними технологіями.

  • Моделей на світових подіумах замінюють дрони

Піонером у цьому напрямку став італійський будинок моди Dolce & Gabbana. Спочатку він випустив на подіум безпілотники з жіночими сумочками, а на одному з літніх показів 2018 року повністю замінив моделей безпілотниками, які демонстрували сукні та інший одяг.

  • На 3D-принтері збираються друкувати цілі житлові квартали

Перший 3D-будинок в Америці з'явився в штаті Техас. Будівлю звели протягом доби, а витрати на його зведення склали менше 4 тисяч доларів. Після цього успішного досвіду компанія-забудовник отримала офіційний дозвіл на використання 3D-технологій і тепер планує почати масовий друк будинків.

У Нідерландах має з’явитися перший в світі проект комерційного житла на основі 3D-бетону. Поява першого з п'яти запланованих будинків очікується вже цього року. Проект було розроблено місцевою компанією Houben & Van Mierlo Architecten разом з Технологічним університетом Ейндговена.

  • На 3D-принтері друкують ще й їжу

Робот-кухар не здивує вже нікого, тому винахідники пішли ще далі! Так, в Америці кулінарні 3D-принтери вже можуть створювати шоколад і млинці, а нещодавно було випущено пристрій, якому під силу надрукувати торт, равіолі, печиво і навіть піцу.

  • Носії інформації стають менше, а їх пам'ять – більше

Крихітний цифрової диск, винайдений групою вчених Саутгемптонського університету в Великобританії разом з колегами з Технічного університету Ейндговена в Голландії, здатний зберегти понад 360 терабайт даних. Диск створений в технології 5D за допомогою надшвидкого лазера.

Технологія була представлена в 2013 році, і до теперішнього часу її творці значно поліпшили свій винахід. Тепер крихітний "кристал пам'яті" може вміщати ще більше інформації.

  • Одяг стає універсальним

Щоб вберегтись від холоду чи від спеки, відтепер потрібно мати лише одну куртку! Маленька міжнародна команда дослідників придумала універсальну тканину, з якої можна шити одяг як для теплої, так і для прохолодної погоди. Це особливий матеріал, який реагує на коливання температури: в спеку він стає пласким і тонким, а на холоді між волокнами тканини утворюються порожнечі з повітрям.

  • Дрони замінюють селфі-палиці або навіть фотографів

Фотографії, зроблені з безпілотників, вже можна назвати окремим видом мистецтва. Але тепер зробити такий знімок може кожен з нас: в Італії розробили міні-квадрокоптер спеціально для селфі. Цю маленьку літаючу камеру цілком можна носити в кишені.

  • Незрячі люди "бачать" твори мистецтва за допомогою спеціальних рукавичок

Навесні 2018 року в Празі організували експериментальну виставку скульптур у віртуальній реальності. Її головними відвідувачами стали люди з вадами зору. Розробники створили для цієї виставки цифрові копії найвідоміших скульптур – від статуї Давида до Венери Мілоської. Незрячі відвідувачі надягали спеціальні рукавички, що дозволяють "помацати" проекції різних об'єктів і навіть "відчути", з якого матеріалу зроблено той чи інший твір мистецтва. У кожній VR-рукавичці знаходилося 10 пристроїв, які при наближенні до кордону віртуального об'єкта викликали вібрації в певних частинах руки.

Нову технологію збираються використовувати в школах для сліпих, щоб дати дітям реальну можливість "доторкнутися до мистецтва".

  • Чіп, що замінить ключі, перепустку та гаманець

У нашому житті є речі, втративши які ми почуваємося як без рук – ключі, електронна перепустка на роботу, комп’ютер, планшет, мобільний телефон, проїзний, ключі від квартири та машини, гаманець. Але незабаром все це доведеться викинути – мікрочіпи з усім необхідним оселяться... всередині нашого тіла.

Більше того, така чіпізація вже розпочалась! Нещодавно шведська компанія вживила своїм співробітникам мікрочіпи з електронними перепустками та гаманцем, яким вони можуть розраховуватися у кавових автоматах офісу.

  • Люди з протезами кінцівок можуть відчувати температуру та тиск

Технології зробили ще один стрибок вперед – вчені з Колорадського університету в Боулдері створили так звану електронну шкіру (або е-шкіру). Е-шкіра – це тонкий, напівпрозорий матеріал, який може працювати як справжня шкіра – вимірювати температуру, тиск, вологість та потоки повітря. Новий матеріал може вдосконалити систему протезування, зробити роботів безпечнішими у майбутньому та сприяти розвитку інших біомедичних пристроїв.

  • Фобії лікують за допомогою віртуальної реальності

Пройтися над прірвою чи опинитися на краю скляної підлоги у торгівельному центрі, сісти у літак чи стрибнути із парашутом – фобії, які живуть у нашій підсвідомості, тепер можна легко здолати завдяки віртуальній реальності. Принаймні так стверджують оксфордські учені.

Працює все зовсім просто: завдяки окулярам можна потрапити у віртуальну реальність, а вже у ній долати страхи та фобії. Начебто це має допомогти, адже, якщо підсвідомість кричить, що це страшно, свідомість дає сигнал, що все це нереально, тому ніякої небезпеки немає. Вчені кажуть: експеримент пройшли сотні людей з однаковим рівнем страхів, тож тепер вони цілком впевнено гарантують результат.

За матеріалами adme.ru

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?
Тайванський вузол: чому на острові Тайвань дуже пильно стежать за війною в Україні?

Китайська пропаганда дослівно нагадує російську…

Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф
Недемократичне написання і ухвалення, порушення законів: маловідомі факти про конституцію рф

Зміни в документі відобразили перехід росії до суперпрезидентської форми влади…

Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»
Заразна, невиліковна та завжди смертельна: в США перші випадки смерті людей від епідемії «зомбі-оленів»

Викликає аномальне згортанням білків і робить дірки у мозку…

Таємниця Місяця: у 1962 році співробітник НАСА виявив, що супутник Землі в середині порожній
Фейкові аккаунти як елемент ІПСО: росія використовує українську символіку та мову для впливу на українців
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?
Сміх у війні: як український народ перетворює гумор на свою суперсилу?

Навіть перед лицем смертельної небезпеки, гумор став…

Читати більше