Зірка "Гвардії" спробувала себе в ролі театрального режисера

Гвардія-2
Зірка
Поширити в соціальних мережах:

Актриса Анна Топчій готується до власної прем’єри "Холодна м’ята" в Українському малому драматичному театрі.

Відома українська актриса Анна Топчій, виконавиця ролі Нати у військово-патріотичній драмі "Гвардія" на 2+2, віднедавна стала Анною Огій. Про кардинальні зміни в особистому житті артистка розповісти ще не встигла – наразі вся її увага зосереджена на виставі за оповіданнями Григіра Тютюнника "Холодна м’ята", прем'єра якої відбудеться в Українському малому драматичному театрі. Це не перша режисерська робота Анни Огій в театрі, але, за її словами, – дуже значуща.

"У мене вже був досвід режисерської роботи в театрі, але ті вистави за різних причин не "відбувалися", – розповідає Анна. – В Одесі я ставила "Мій бідний Марате" за Арбузовим. Ставила "Тріумфальну арку" за Ремарком, "Дівчину із сірниками" за Андерсеном… Ще й студентські уривки були. Але, за великим рахунком, "Холодна м’ята" в Малому театрі – це моя перша професійна робота такого рівня, із всіма складовими. Вона перша дозріла, так би мовити, "виношена".

До постановки "Холодної м’яти" Анна Огій підійшла з усією серйозністю: роботі з текстом передували довгі та ретельні пластичні, вокальні репетиції з акторами. Нещодавно команда, яка працює над майбутньою прем’єрою, навіть влаштувала невеличку експедицію на батьківщину Тютюнника – в село Шилівка. Там надихалися краєвидами, відвідали музей письменника та познайомилися з людьми, які свого часу стали прототипами героїв оповідань.

"Мені дійсно цікаво розвиватися як актрисі, в першу чергу, – зізнається актриса. – Все ж це моя перша професія, а режисура – друга. У нашій виставі "Холодна м’ята" діють 25 персонажів, яких втілюють на сцені усього вісім акторів, – це надзвичайно складна концепція. І мені, як режисеру, потрібно було "прожити" у себе в голові усі ці ролі, аби показати щось артистам, донести до них мій задум. І я можу сказати, що програвання тих 25-ти ролей не пройшло для мене даремно. Я завжди відчуваю, що мої режисерські роботи впливають й на мою акторську гру, підіймають її на декілька сходино вище, поглиблюють щось всередині мене".

Жанр "Холодної м’яти" режисерка окреслює як "чуттєві оповідання", в яких поруч із смутком завжди є місце для посмішки, після плачу завжди чекає сміх, а маленьке людське щастя та маленька особиста трагедія тісно переплітаються у єдиний коловорот.

"Дванадцять років я займаюся творчістю, і "Холодна м’ята" – це для мене новий виток, новий лист, з якого я хочу почати, аби надалі доносити до глядачів якісні вистави, в яких є місце й новаторству, й традиціям, такі, які стовідсотково "made in Ukraine", – ділиться Анна. – Я хочу нести людям світло й показувати такі прості, але важливі речі, про які ми дуже часто забуваємо. Адже театр створений для того, аби ми згадували про себе, про свою душу!"

Прем’єра вистави "Холодна м’ята" відбудеться 21 та 22 жовтня о 19:00 в Українському малому драматичному театрі ( вул. О.Гончара, 33).

Режисерка – Анна Огій. Хореографія – Алевтина Чернова. Сценографія – Богдан Поліщук. Актори: Єлизавета Бакуліна, Лариса Шелоумова, Марія Моторна, Вікторія Ромашко, Максим Цедзінський, Юрій Шульган, Максим Кущов, Олексій Пархомчук.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Читати більше