«Йому засунули гранату до рота і підірвали»: з'явилися моторошні подробиці вбивства 19-річного опозиціонера кадирова

Гроші
«Йому засунули гранату до рота і підірвали»: з'явилися моторошні подробиці вбивства 19-річного опозиціонера кадирова
Поширити в соціальних мережах:

У ролі ката виступив «права рука» кадирова Адам Делімханов…

У вересні 2020 року в російському Геленджику зник 19-річний чеченський активіст та модератор опозиційного телеграм-каналу 1ADAT Салман Тепсуркаєв. Пізніше у мережі з'явилося жахливе відео. На ньому голий молодик на камеру каже, що був неправий у своїх діях проти влади кадирова. А потім сідає на скляну пляшку, що стоїть перед ним, корчачись від болю.

ав

Це жахливе відео із тортурами молодого чеченця підірвало інтернет. З того часу про Салмана Тепсуркаєва нічого не було відомо, хоча Комітет проти тортур росії знайшов і передав у міліцію відео з камер зовнішнього спостереження, як Салмана під руки виводять з будівлі готелю двоє чоловіків і ведуть у невідомому напрямку. Юрист Комітету проти тортур Ольга Садовська заявила, що хлопець – мертвий:

«Є справа в якій ми не врятували людину – її вбили. Справа Салмана Тепсуркаєва, за якою нещодавно було винесено рішення європейським судом. Ми знаємо, що він загинув».

А пізніше в мережі з'явилося звернення творця опозиційного телеграм-каналу «1ADAT» Ібрагіма Янгулбаєва, в якому він розповів моторошні подробиці смерті свого модератора, а також назвав імена його катів:

«Салмана зв'язали, вставили до рота гранату і підірвали на відстані. У вбивстві брав участь Адам Делімханов, а також його брат – Шеріп».

Адам Делімханов – права рука кадирова, депутат держдуми росії від чечні і «кат кадирова». Його звинувачували у багатьох смертях, неугодних кадирову і путіну людей, зокрема й російського опозиціонера Бориса Нємцова.

ваіва

Страта 19-річного чеченця Салман Тепсуркаєв – це показник того, як режим кадиров ставитися до свого народу. Вбивати беззбройних мирних або стріляти в спину солдатам, що відступають, - це все, на що здатна «непереможна» армія кадирова. Коли ж вони розпочали бій з українськими військовими, то швидко зрозуміли, що найкраще, що вони можуть зробити в Україні – це ганебно втекти.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше