Успішна деблокада Чорного моря: як ЗСУ відбирають у росіян те, що вони забрали в України ще 2014 року

Гроші
Успішна деблокада Чорного моря: як ЗСУ відбирають у росіян те, що вони забрали в України ще 2014 року
Поширити в соціальних мережах:

117-й день війни окупанти запам’ятають надовго…

Саме цього дня вони втратили повне володарювання у Чорному морі! І саме цього дня Україна зрозуміло показала, що більше не дасть красти український газ. Так, ЗСУ був нанесений удар по бурових платформах Чорноморнафтогазу, котрі були захоплені разом з Кримом ще 2014 року. Російський спецназ тоді просто висадився на платформу з повітря, після чого об’єкт був схожий більше на військовий, ніж енергетичний. Тому нинішні постраждалі на вишці – це ті ж самі бойовики, що вже 8 років утримували захоплені українські вишки в українських водах.

Удари по вишках – це не помста від ЗСУ, а чіткий стратегічний план зі звільнення Чорноморської акваторії та розблокування українських портів.

«Є острів Зміїний, а є «вишки Бойка», якщо подивитися, між ними відстань кілометрів 50 – такий собі ідеальний контрольно-пропускний пункт. Ми прогнозували ще кілька років тому, що росія рано чи пізно цей контрольно-пропускний пункт закриє, тому що головний комерційний фарватер проходить саме у цих воротах», - розповідає військовий експерт Михайло Самусь   

І от сюрприз, острів Зміїний, на котрий кілька тижнів звозили чимало техніки та ППО, був обстріляний фактично одночасно з буровими платформами. Удар був настільки несподіваний, що рашисти навіть не зрозуміли, чим і звідки їх обстріляли. Відомо, що більша частина групування розбита. А головне, що підтримки чекати їм не доведеться. Рф тепер боїться наближатися до злощасного острова.

«Там нарешті стане такий кусок ділянки, де багато розбитої техніки та вбитих росіян. Ще знищені «вишки Бойка», потоплений ракетний крейсер «Москва» і ось цей рятувальний буксир «Василь Бех» - фактично Україна оголосила про те, що не можна заходити у цей район російським кораблям, не можна російським військовим там з’являтися, тому що вони будуть знищені», - зазначає Михайло Самусь   

З економічної точки зору Україна не понесла економічних втрат від обстрілу нафтовишок, адже грошей від видобутку з цього чорноморського шельфу ми не бачили довгі роки, газ, котрий там добувався, йшов переважно на потреби Криму, який росіяни відключили від української централізованої системи одразу після окупації. За час окупації росіяни вкрали у цьому регіоні близько 12,5 млрд кубометрів газу.

Про важливий хід України щодо зміцнення морської безпеки – дивися у сюжеті програми «Гроші»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше