Уроки історії, які пропустив путін: як помирав Сталін і що чекає на нинішнього диктатора рф?

Гроші
Уроки історії, які пропустив путін: як помирав Сталін і що чекає на нинішнього диктатора рф?
Поширити в соціальних мережах:

Кончині вождя СРСР передували дивні події та дії самого генсека…

Як відомо з офіційних джерел, радянський диктатор Йосип Сталін помер 5 березня 1953 від інфаркту. Але мало хто знає, що його смерть, за таємними подробицями, про які довгий час мовчали, - добре сплановане усунення конкурента.

За день до того, як генсека ледь живого знайшла його охорона, він провів у себе на дачі бенкет, куди запросив наближених членів політбюро. За спогадами очевидців, він був бадьорий і сповнений сил, а вже наступного дня лежав нерухомий посеред свого кабінету. А охорона замість того, аби викликати лікарів, набрала комісара державної безпеки СРСР Лаврентія Берію. Коли ж він прибув до вождя, то повідомив охорону, що «товариш Сталін спить, не треба його турбувати». Хоча насправді всі, хто тоді за дзвінком приїхали до вождя, чудово розуміли, що генсек вмирає. Медиків викликали лише через добу після того, як у Сталіна стався інсульт, які винесли вердикт, що вже немає шансів на порятунок вождя.

«Це не недбалість. Це була безумовно продумана акція оточуючих Сталіна людей. Про те, що тілу потрібно було дати час, так би мовити, для руйнування внаслідок невтручання медиків. Відповідно, лікарі констатували, що вождь перебуває у вкрай сумному стані – каже історик Олександр Алфьоров. – Члени політбюро абсолютно точно діагностували, що Сталін помирає».

Це могли зробити лише особливо наближені до вождя – Лаврентій Берія, голова Ради Міністрів СРСР Георгій Маленков та перший секретар ЦК КПРС Микита Хрущов. А проаналізувавши події та дивні дії Йосипа Сталіна, які передували його смерті, можна сказати, що схоже відбувається і з нинішнім кривавим диктатором рф володимиром путіним.

«Тут можна провести пряму паралель із путіним. Параноя і страх убивства є кінцевою психологічною точкою для кожного диктатора. І те, що ми бачили на прикладі Сталіна, зараз бачимо й у путіна – параноя. У неї вони заганяють себе самі, тому що розуміють, що за свої діяння вони будуть покарані як зовні, так і всередині країни», - каже історик Олександр Алфьоров.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше