Унікальна техніка із розмінування вже в Україні: як Armtrac 400 допоможе зберегти життя наших саперів?

Гроші
Унікальна техніка із розмінування вже в Україні: як Armtrac 400 допоможе зберегти життя наших саперів?
Поширити в соціальних мережах:

Розмінування – це буде найважливіше завдання після перемоги України…

Розмінування – це буде найважливішим завданням після перемоги України у війні, яку розв'язала росія. Там, де це можливо, території намагаються убезпечити вже зараз. І ось нещодавно від партнерів із Британії нам дісталася унікальна техніка Armtrac 400 із розмінування територій. Її вдалося купити завдяки платформі UNITED24 на пожертвування з усього світу. Його вартість понад 18 мільйонів гривень. Але тут справді є за що платити такі гроші.

«Ця машина здатна знищувати будь-які вибухонебезпечні предмети, починаючи від мін і закінчуючи боєприпасами, що не розірвалися, на глибині до понад півметра. Це досить серйозна глибина. Багато мін не встановлюються на такій глибині, а російські окупанти взагалі їх просто прикопують на незначних глибинах», - каже експерт Олександр Коваленко.

Armtrac 400 – найбільший та найефективніший транспортний засіб для розмінування у своєму класі. Загальна вага понад 10 тон, а максимальна швидкість – 7 км/год. Тобто фактично машина зі швидкістю прогулянкового кроку здатна знешкодити смугу шириною в кілька метрів. Тобто за годину вона може обробити близько двох із половиною тисяч квадратних метрів території, а це як половина футбольного поля.

Найважливіша перевага Armtrac 400 – здатність зберегти життя нашим саперам, бо може вести розмінування дистанційно. Як це працює в реальних умовах – дивись у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше