Страх ядерної війни чи розрахунок: чому США досі не визнали росію країною-спонсором тероризму

Гроші
Страх ядерної війни чи розрахунок: чому США досі не визнали росію країною-спонсором тероризму
Поширити в соціальних мережах:

Аналіз фактів і думки експерта…

«Росію не потрібно визнавати державою-спонсором тероризму», – саме таку думку висловив американський Президент Джо Байден під час прес-конференції у Білому домі.

Визнати росію спонсором тероризму у США просить ще з травня Верховна Рада України. З таким закликом після всіх злочинних дій росії в Україні до світової політичної еліти зверталися Президент України Володимир Зеленський та міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Після такого, росія – це держава-терорист. Очевидно, що має бути і офіційно. Закликаємо усі країни світу негайно та дієво відреагувати на цю злочинну тактику агресора та проголосити, що росія вчиняє державний тероризм», - у одному зі своїх звернень сказав Володимир Зеленський

«ЗА» визнання росії спонсором тероризму американський парламент. 21 липня спікер Палати представників Ненсі Пелосі висловила вимогу до Держсекретаря США Ентоні Блінкена визнати росію-державою спонсором тероризму. В іншому випадку Конгрес сам прийме це рішення. Але поки Адміністрація Байдена не готова йти на цей крок.   

«В першу чергу це через ту ситуацію, що може скластися для союзників США. Якщо країна вноситься до переліку країн-спонсорів тероризму, це означає, що США та її союзники припиняють будь-які економічні та, в цілому, будь-які контакти, та не ведуть з ними ніяких справ. Але серед союзників США є такі країни, як Туреччина. Туреччина не приєдналася до санкцій, що є на сьогодні», - зазначає політолог Ігор Петренко

Не лише американським союзникам, а й самим Штатам є що втрачати. Як розповідає Ігор Петренко, у США є компанії, зокрема, в енергетичному секторі, котрі продовжують працювати в рф. Їхнє перебування там обумовлене не стільки бажанням вести там свій бізнес і заробляти там гроші, скільки тим, що вони присутні там дуже давно, століттями. Тому поки Байден намагається стримати росію санкційно. Питання накладення статусу «спонсора тероризму» поки відкладений. Але, на думку експертів, це питання часу. І для росії це загрожує величезними наслідками.

Враховуючи непередбачуваність дій росії та наявність у них ядерної зброї, у певній мірі, дії Байдена можна зрозуміти. Більше про це дивися у сюжеті програми «Гроші»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Читати більше