Співробітники російського фсб «перевели» на потреби ЗСУ значну суму

Гроші
Співробітники російського фсб «перевели» на потреби ЗСУ значну суму
Поширити в соціальних мережах:

Чи загрожує їм термін за держзраду?..

Анонімний хакер знайшов у мережі аж 986 інтернет-гаманців співробітників спецслужб росії. Доведено, що деякі з них використовувалися кремлівськими силовиками для фінансування атак на американські IT компанії та втручання у місцеві вибори.

Також, найімовірніше, на цих гаманцях працівники спецслужб зберігали і накрадені на службі гроші. Зломщик переказав усі кошти на рахунки українських військових, не тільки розоривши фсбшників, а й витончено підставивши їх під статтю щодо держзради.

«Йде перша у світі повноцінна кібер-війна, – каже начальник департаменту кібер-безпеки СБУ Ілля Вітюк. – Не лише використання кібер-коштів у певних конкретних випадках. Його можна розглядати як окремий вимір цієї війни»

І українська кібер-армія з перших днів війни перевершує супротивника. Сотні, якщо не тисячі, вітчизняних програмістів щодня атакують російський інтернет-простір, виводячи з ладу комп'ютерні системи цілих підприємств і блокуючи можливість оплати в інтернеті або відключають системи державних сайтів росії.

«На щастя, в Україні кібер-армія справді є – патріотична, без примусу. Вони іноді приходять і кажуть – ми ще вам можемо фінансово допомогти. Сьогодні є ціла мережа додатків, де саме ви можете надати можливість своєму комп'ютеру або телефону автоматично працювати на нашу перемогу», - каже Ілля Вітюк.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше