Смерть двох людей у Польщі від російської ракети: чому реакція НАТО на трагедію на руку кремлю?

Гроші
Смерть двох людей у Польщі від російської ракети: чому реакція НАТО на трагедію на руку кремлю?
Поширити в соціальних мережах:

Трагедія сталася у польському селищі Пшеводув…

Трагедія у польському селищі Пшеводув на перших сторінках світової преси. Після наймасовішого запуску ракет на енергетичну структуру України, у прикордонному населеному пункті, що знаходиться недалеко від Добротвірської ТЕС в Україні, від падіння ракети загинуло двоє людей. На даний момент експертизи ще ведуться, проте деякі ЗМІ відразу написали, що ракета, що впала в Польщі, - російська. Проте, вже наступного дня польський президент заявив, що ракета могла бути російського виробництва, але використовувалася українськими силами ППО. І додав, що немає жодних ознак, що це був навмисний напад на Польщу:

«Можливо, це була ракета С-300 російського виробництва. На даний момент ми не маємо доказів, що це була ракета випущена російською стороною».

Нагадаємо, що Польща – країна НАТО. Глави ряду європейських країн і генсек НАТО Столтенберг заявили – відповідальність за те, що сталося, навіть якщо ракета, що впала, і запущена українською ППО, на росії через її агресивну політику. Однак, при цьому жодних поспішних кроків у відповідь вони поки робити не будуть. Та й правда, кому з членів Альянсу хочеться втягуватися у війни з країною, яка має на озброєнні ядерну зброю – єдиний козир кремля?

«Росія таким чином поставила на розтяжку НАТО – між м'якою реакцією та жорсткою – каже політолог Олег Саакян – М'яка – це фактично пропустити цей удар, не задіяти жодних механізмів. Ціла низка країн виступає саме за таку реакцію, щоб не втягуватися у війну з росією. І з цього боку був тиск на Польщу. Але є й інший блок країн, які розуміють всі загрози для себе з боку росії і для яких було важливо, щоб НАТО продемонструвало свою жорстку реакцію. Для того, щоб не кортіло і для того, щоб рф не могла виставити це як свою перемогу і як слабкість НАТО»

Така повільність та обережність Альянсу поганий сигнал для його членів, вважають експерти. Чому кремлю те, що сталося у Польщі, грає лише на руку у війні з Україною? Яку відповідь може дати НАТО? Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Дивись матч «Динамо» - «Полісся» на телеканалі 2+2
На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Читати більше