Нічого спільного зі святом: чому насправді путін оголосив про «різдвяне перемир'я»?

Гроші
Нічого спільного зі святом: чому насправді путін оголосив про «різдвяне перемир'я»?
Поширити в соціальних мережах:

Російський диктатор шукає вихід із війни…

Перед Різдвом путін демонстративно наказав Шойгу припинити вогонь на час святого свята – з 12 години 6 січня до 24 години 7 січня. Однак, що таке «путінське різдвяне перемир'я» насправді?

Інститут дослідження війни (ISW): путін хотів домогтися паузи для російських військ, щоб дати їм можливість відпочити, відновити сили і переорієнтуватися для відновлення наступальних операцій на критичних ділянках фронту. Крім того, він хотів виставити Україну в очах світової спільноти як державу, яка нібито переслідує православних та російськомовних й викрити у тому, що вона не хоче працювати над досягненням миру.

Кореспондент BILD Бйорн Штрітцель, який знаходиться на сході України, повідомляє: «Припинення вогню взагалі не виконується, обстріл триває. Ніхто тут серйозно не сприймає заяву путіна».

Зрозуміло, що ні Україна, ні Захід, ні решта людей, у яких хоч якось розвинене критичне мислення, вже давно не вірять словам російського диктатора. Але також його спічам перестають вірити і ті, хто ще вчора кричали про «російський світ» та «росію назавжди».

Колишній лідер проросійських сепаратистів ігор гіркін (стрільців): «Володимир Володимирович зробив такий сміливий і рішучий крок до поразки та капітуляції в поточній війні, яких ще не було за минулі 10,5 місяців т.зв. «СВО». Гаага аплодує та починає готувати камеру. (Якщо, звичайно, питання не буде превентивно вирішене шляхом несанкціонованого введення черешка лопати в задній прохід, як було з Каддафі)»

Російський «військор», кремлівський пропагандист борис рожін: «Влада, вже маючи за плечима 8 років мінських перемир'їв та власні визнання, що ніхто їх виконувати не збирався, знову запускають бодягу з «перемир'ями до дати». Різдвяні перемир'я вже були — вони ніколи не дотримувалися. Як і «великодні», «хлібні», «шкільні» та інші так звані «перемир'я».

А ось письменник, публіцист і політтехнолог Михайло Шейтельман вважає, що оголошене «різдвяне перемир'я» для путіна необхідне як повітря. І, звичайно ж, справа не в турботі про людей. Таким чином російський президент перевіряє, чи взагалі можна говорити про велике перемир'я в цій війні:

«Ось він сказав, давайте перемир'я на Різдво. Якби ми, не дай Боже, погодилися, то потім він би сказав – дивіться, яке чудове перемир'я, давайте його продовжимо на тиждень, рік тощо. Вони вже намагалися таким прийомом користуватися, коли підписали угоду щодо українського зерна. Після цього Лавров кілька разів робив цікаву заяву – ми по зерну змогли домовитися, давайте також розширимо цю угоду щодо зерна на всю цю війну».

Подробиці – у сюжеті, де ви окрім цього дізнаєтесь: вбивство березовського, ганьба «що? де? коли?» та мовчання познера.

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Фургон з оркестром»: як рашистські паради та флешмоби формують потрібну кремлю психологію росіян?
Солідарність Тайваню в українській боротьбі: історія самопожертви добровольця Джонатана Ценга
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Читати більше