Міноборони рф впіймали на брехні про військові успіхи окупантів в Україні: цифри

Гроші
Міноборони рф впіймали на брехні про військові успіхи окупантів в Україні: цифри
Поширити в соціальних мережах:

В росії ця брехня заходить на «ура»…

В рф знайшлися ті, хто вирішив розвіяти міфи та всю брехню, якою щоденно «годують» росіян. Розслідувачі видання «Проект» вивчили всі брифінги представника російського оборонного відомства Ігоря Конашенкова від початку війни, знайшли силу силенну грубих порушень і доволі дивні нестиковки в цифрах і географії.

Наприклад, 2 березня Конашенков повідомив про успішний наступ в Луганську область, за його словами, захоплено Червоний лиман, Торське, Кремінну. 7 березня війська продовжують наступати, захоплено знову Кремінну і ще кілька населених пунктів. 8 березня Конашенков знову відзвітував про взяття Кремінної. 31 березня він зазначив, що посунулися вперед на 5 кілометрів і ведуть бій з так званими націоналістами на околиці тієї ж Кремінної. А 1 квітня знову ж у його виступі йдеться про блокування населеного пункту Кремінна. Журналісти помітили, що дані беруться просто з повітря: Конашенков звітує про захоплення одних і тих самих міст і сіл та постійно плутається в цифрах втрат.

Також прес-секретар міноборони рф доповідав, що від початку так званої спецоперації, яка є повномасштабною війною в Україні, армією рф знищено 187 літаків. Але найцікавіше, що в користуванні української авіації було всього 98 військових, 35 транспортних і 5 літаків спецпризначення (разом 138 одиниць). Тим часом за словами Конашенкова росія в Україні втратила лише 1 літак. І в цілому, якщо проаналізувати усі дані, то з’ясовується, що на сьогодні рф знищила набагато більше різної техніки, ніж є на балансі в Україні, навіть з урахуванням Західних надходжень.

Дивовижно, але вранці 28 лютого прес-секретар міноборони рф звітував про знищені в Україні 314 танків, 57 РСЗВ, 274 одиниці спеціальної автомобільної техніки. Того ж дня увечері Конашенков доповідав вже про 311 знищених українських танків, 42 вертольоти та літаки, 51 РСЗВ та 263 одиниці спеціальної автомобільної техніки. Як цифри могли йти на зменшення?

А з середини квітня, за статистикою міноборни рф почали відбуватися ще дивніші речі, 13 квітня, коли рух вперед армії рф практично зупинився, їхня армія звітувала про щоденні знищення сотень військових об’єктів.

Скільки на думку міноборони рф вони вже знищили українських військових, і чому ця цифра зовсім не може бути реальністю? Більше про цинічну брехню російського керівництва дивися у сюжеті програми «Гроші»

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

За кадром детективів: як судмедекспертиза у кіно відрізняється від реальності?
В Туреччині знайшли рідкісний римський саркофаг зі знаком «мальтійського хреста»
Історії військових винаходів: мікрохвильовка розроблялася для військових цілей, але посіла своє місце на кухні
Унікальні істоти з глибин: в Індійському океані мешкають равлики, здатні витримувати температуру 371°C
Хакерський удар: 24 лютого 2022 року рф хотіла позбавити зв’язку ЗСУ, але відключила користувачів в Європі
Читати більше