Купувати у росії – моветон: газові ділки йдуть на ребрендинг, щоб обійти санкції

Гроші
Купувати у росії – моветон: газові ділки йдуть на ребрендинг, щоб обійти санкції
Поширити в соціальних мережах:

Росія, поки що, основний постачальник газу до Європи…

Газ, нафта та метал – це три основні ресурсні кити, на яких тримається вся економіка росії. Рф є основним постачальником газу в Європу і цим багато років шантажувала. Але 24 лютого, у момент, коли почалося зухвале та безжальне повномасштабне вторгнення в Україну, у Європи урвався терпець. У черговий пакет санкцій було внесено ембарго на закупівлю нафти.

Зараз у росії астрономічний дефіцит бюджету і покривати його нема чим. У минулому році за даними міністерства фінансів росії, із загального доходу країни в 25 трильйонів рублів дев'ять припало на нафту і газ, а це більше ніж доходи від усього виробництва всередині країни.

«Нафтогазовий сектор приносить росії понад третину всіх грошей і без нього країна опинилася б глибоко в боргах. А якщо додати сюди вугілля, метал, золото та інші ресурси, то стане ясно – жити росії без експорту сировини просто нема на що», - розповів російський журналіст Ілля Варламов.

А от щодо експорту газу в інші країни, крім Європи, енергетичний експерт росії Олександр Тиров впевнений, що зробити це проблематично і перенапрямок займе не один рік:

«Вся інфраструктура зав'язана під Європу. Щоб повноцінно розгорнути експорт в інші країни, потрібно дуже багато інвестицій і кілька років точно»

Тому російські газові ділки винайшли спосіб обходу санкцій – вони хочуть провести ребрендинг, щоб покупці не мали асоціації з росією. Проте, вже відомо, що у них нічого не вийде, адже – купувати у росії що-небудь у світі вважається моветон.

Подробиці – у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше