Китай розриває контакти з росією: лідер КНР відмовився приїжджати в рф і ніяк їм не допомагає

Гроші
Китай розриває контакти з росією: лідер КНР відмовився приїжджати в рф і ніяк їм не допомагає
Поширити в соціальних мережах:

Яку політику щодо росії нині провадить Китай…

Китайський лідер Сі Цзіньпін відмовився приїхати в росію на запрошення бункерного президента владіміра путіна. Про те, чому візит не відбувся, одразу почав пояснювати прес-секретар голови російської держави Дмитро Пєсков. За його словами, у всьому винен коронавірус.

Путін і Сі Цзіньпін зустрічалися в Пекіні ще 4 лютого, напередодні повномасштабного вторгнення росії в Україну. Зараз настала черга Китаю відвідати росію в рамках дипломатичних церемоній. 15 червня під час телефонних переговорів путін запросив у гості голову КНР, однак Сі Цзіньпін сказав, що у найближчому майбутньому буде важко приїхати до рф, і справа, скоріш за все, не лише в коронавірусі.  

«Фактично Китай веде зараз політику абстрагування від дій російської федерації на всіх рівнях. І відмова від цього візиту - це не через коронавірус чи ще з якихось причин. Китай таким чином латентно, але абстрагується від рф», - зазначає військово-політичний оглядач групи «Інформаційний спротив» Олександр Коваленко

Росія завжди представляла Китай як свого великого надійного друга і партнера. Навіть сам бункерний диктатор путін називав Китай братським народом. Але разом з цим Пекін уникає називати в будь-яких документах росію союзником, хоча й підкреслює партнерство.

«Китай ніколи не був дружнім росії. Китай – це країна, що використовує росію як сировинну базу вже десятиліттями. Росія – це сировинний придаток Китаю, який до того ж продовжує виношувати мрії, ідеї, плани відносно повернення тих територій, котрі він вважає історично своїми», - розповідає Олександр Коваленко

Щодо вторгнення росії в Україну, то Сі Цзіньпін – обережний, тому що такі «дружні» стосунки можуть потягнути за собою КНР в прірву. Лідер Піднебесної не надає допомогу росії, і заявив, що все потрібно вирішити дипломатичним шляхом. І, до речі, анексію Криму Китай теж не визнав!

Про те, як Китай тихенько розриває стосунки з деякими компаніями росії, та чому ніколи не допомагатиме росії у війні проти України – дізнайся у сюжеті програми «Гроші»:

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Жертви в ім'я війни: як в рф мільярди доларів витрачаються на вбивства, коли могли б запобігти хвилі катастроф?
Жертви в ім'я війни: як в рф мільярди доларів витрачаються на вбивства, коли могли б запобігти хвилі катастроф?

Це стратегія, яка не тільки відволікає увагу від реальних проблем країни, але й…

Цікаві факти про блискавку: чи влучає громовиця двічі в одне місце і чому не варто стояти там, куди вона поцілила?
Читати більше