Атакували ядерні лабораторії та заважають розслідуванню військових злочинів рф в Україні: Reuters оприлюднило назву секретного хакерського угруповання кремля

Гроші
Атакували ядерні лабораторії та заважають розслідуванню військових злочинів рф в Україні: Reuters оприлюднило назву секретного хакерського угруповання кремля
Поширити в соціальних мережах:

Російський уряд є світовим лідером у галузі хакерських атак…

Західні чиновники заявляють про те, що росія використовує кібершпигунство, щоб стежити за іноземними урядами та галузями для отримання конкурентної переваги. Так нещодавно інформаційне агентство Reuters повідомило про те, що журналістам вдалося зібрати докази і навіть вийти на одного з російських хакерів угруповання Cold River, який зробив низку помилок, завдяки яким все й розсекретилося.

«Це одна з найважливіших хакерських груп, про які ви ніколи не чули. Вони беруть участь у прямій підтримці інформаційних операцій кремля», - каже віце-президент з розвідки американської компанії про кібербезпеку CrowdStrike Адам Мейєрс.

Російські хакери з особливо активізувалися 24 лютого 2022 року, з початком повномасштабного вторгнення росії в Україну. Наприклад, минулого літа вони атакували три ядерні лабораторії у США. Нині ж намагаються втрутитися у міжнародний правовий сектор, де розслідуються військові злочини, скоєні російською армією в Україні.

Але фатальна помилка, здійснена одним із учасників цього хакер-угруповання з росії, дозволила не тільки дізнатися, хто за цим стоїть, але й вирахувати ПІБ одного з виконавців, його місце перебування та навіть номер телефону. Хто він і як відповів на запитання журналістів – дивіться у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
«Дракон із Монтеррей»: мексиканські волонтери випадково зняли на відео живу істоту з міфів та легенд
15 метрів холодної крові: Vasuki indicus – нова рекордсменка серед доісторичних гігантських змій
Кохання двох чоловіків: на грецькому острові знайшли найстаріші у світі еротичні графіті
Читати більше