Водневе авто: на що треба звернути увагу, купляючи таку машину для України?

ДЖЕДАІ
Водневе авто: на що треба звернути увагу, купляючи таку машину для України?
Поширити в соціальних мережах:

Власники в нашій країні стикаються з деякими викликами…

Водневий автомобіль є транспортним засобом, який використовує водень як джерело палива. Такі машини є одним із напрямків розвитку екологічно чистого транспорту, проте поки що не досить популярного. Такі машини у дуже маленькій кількості є і в Україні. Для більшості українців це якась нереальна космічна технологія, бо ніхто не знає де і як цю машину заправляти.

Відмінність водневого авто від традиційних автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння полягає в тому, що водневі автомобілі використовують паливні елементи для вироблення електрики, яка потім використовується для живлення електромотора.

Основною перевагою водневих автомобілів є те, що при використанні водню як палива у вихідний продукт викиду зовнішніх вихлопних газів є тільки вода, що робить його екологічно чистим. Крім того, водневі автомобілі мають довший пробіг за одну заправку в порівнянні з електромобілями, а заправка воднем займає менше часу, ніж зарядка батареї електромобіля.

Проте водневі автомобілі також стикаються з деякими викликами. Виробництво, зберігання і розподіл водню потребує великих інфраструктурних зусиль. Крім того, водень є досить рідкісним у природі і його виробництво зазвичай вимагає використання енергії. Але незважаючи на це, в Україні теж з’явилася можливість заправляти водневі машини.

«Єдиний в Україні заправочний комплекс, який заправляє автомобілі воднем. Не потрібно сьогодні їздити ні до Польщі, ні до Литви. Цикл повної заправки від 15 до 18 годин, що вистачає приблизно на 500-600 км, залежності від марки авто», - розповів засновник компанії Олег Ярошевич.  

Журналіст проєкту «Джедаі» Максим Хотиленко підрахував вартість заправних комплексів зі Сполучених Штатів та Німеччини, а також порівняв їх із ціною на українську розробку. Чи варто задуматися про водневе авто – дивіться у сюжеті:

Читайте також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше