Продовжуючи відвідування сайту, ви погоджуєтесь на використання файлів cookie і Політикою конфіденційності

В Івано-Франківську відкрилась кав’ярня, де відвідувачам не приносять рахунок

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Кожен відвідувач може зробити замовлення і заплатити рівно стільки, скільки він вважає за потрібне. Власники кафе головну ставку зробили на чесність своїх гостей.

У меню цієї кав’ярні немає цін. Оскільки відвідувачі самі вирішують, скільки заплатити за своє замовлення. Наразі заклад працює у тестовому режимі.

Ми працюємо два місяці, за два місяці звичайно важко сказати, чи йдемо ми в плюс, чи в мінус, тому що є постійні витрати, є змінні витрати. Доки не побачимо, що люди до такого готові, вони нормально розраховуються, що наша концепція працює. Ті хто мають більше, платять більше, а ті хто мають менше, теж можуть прийти до нас поїсти.

Олеся Халак, співзасновниця кав'ярні

Найпопулярніше замовлення – це млинці та кава. Саму концепцію кав'ярні люди сприймають позитивно.

Було цікаво, що тут платиш за каву не фіксовану вартість, а скільки ти вважаєш за потрібне. Я вважаю що кава достойна, тому заплачу достойні гроші. За каву 50 гривень залишу.

Ми замовили два млинці, один з шинкою, один з куркою, і чай. Будемо розраховуватися як того разу. Будемо вираховувати приблизну собівартість. Ми приблизно знаємо, яка ціна є плюс чайові – така буде ціна.

Клієнти платять щедро, каже бариста Петро. Хоча, додає, люди спершу не розуміли, як усе працює, і довго намагалися зрозуміти – в чому підступ.

Якщо більш об’єктивно подивитися, то середній чек – реальна ціна. Гості орієнтуються по інших закладах, які вони відвідують і приблизно так визначають ціну. Хоча є такі випадки, наприклад хтось має менше в кишені, то платить менше, але наступний раз каже мені позволяє ситуація, тому більше заплачу… таких що взагалі не платять практично немає.

Петро, бариста

Ресторатори запевняють – ризиків не бояться. Тож, готові й далі слідувати такому принципу ведення бізнесу.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Секретні рецепти військової кулінарії: шеф-кухар ресторану залишив кар'єру і пішов готувати для ЗСУ
Секретні рецепти військової кулінарії: шеф-кухар ресторану залишив кар'єру і пішов готувати для ЗСУ

Сергій мріяв працювати у ресторані, але війна змусила його змінити свої плани…

Телеканали 2+2 та УНІАН групи 1+1 media змінили параметри супутникового мовлення
Телеканали 2+2 та УНІАН групи 1+1 media змінили параметри супутникового мовлення

У вересні телеканали 2+2 та УНІАН змінили технічні параметри супутникового мовлення…

Дракони серед нас: доісторичні ящури досі живуть у китайській печері?
Дракони серед нас: доісторичні ящури досі живуть у китайській печері?

У сучасному світі дракони залишаються популярними персонажами…

Норвезька сім'я виявила 1000-річні реліквії вікінгів, коли шукала загублену на подвір’ї сережку
Норвезька сім'я виявила 1000-річні реліквії вікінгів, коли шукала загублену на подвір’ї сережку

Експерти, припускають, що вони були використані при похованні жінки дев'ятого століття…

Вони вбили її чоловіка та ненароджену дитину: як молода вчителька з Бучі пережила російську агресію?
Земля може стати непридатною для життя: як новоутворений суперконтинент може змінити планету?
Читати більше