Українським патрульним стає дорого їздити на службових Пріусах

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Кожен виїзд на затримання може обернутися виплатою багатотисячного штрафу. Все тому, що гроші на ремонт патрульних автівок вигадали збивати з самих копів. У яку копійчину може стати патрулювання?

Коли офіцери поліції у Сполучених Штатах намагаються зупинити порушника, останнє, про що вони думають, – це службове авто. Там стріляють крізь лобове скло і йдуть на таран. Якщо машина під час роботи перетвориться на купу брухту, з американського копа не витрусять ні копійки.

Геть інша ситуація в Україні.

На протяжении последнего года появилась такая ситуация, что департамент патрульной службы начал активно подавать иски на своих же патрульных о возмещении вреда причинённого, вследствие ДТП, которое было совершено при выполнении их служебных обязанностей. Средняя сумма достигает где-то 300-400 тысяч гривен.

Руслан Белицький, адвокат

Відшкодувати щонайменше 10 000 доларів із зарплатнею у 10 000 гривень майже нереально. Механізму ж страхування в українській новій реформованій поліції чомусь немає.

Есть прямые нормы Закона, которые говорят, что патрульный несёт ответственность в рамках своей заработной платы месячной. Но позиция департамента – это положение, которое распространяется на обычных людей, не распространяется на сотрудников полиции.

Руслан Белицький, адвокат

У 132 статті Кодексу Законів про охорону праці чітко прописано: За матеріальну шкоду, завдану під час виконання службових обов’язків працівник платить не більше свого середньомісячного заробітку. Департамент поліції ж пішов своїм оригінальним шляхом: судитися зі своїми.

Департамент потрібен витрачати сили не на стягнення коштів і оці судові процеси, а на те, щоб закласти у бюджеті нормальне страхування автомобілів і не покладати відповідальність, не робити крайнього патрульного.

Тарас Гук, експерт

ДЖЕДАІ вже надіслали запит у Департамент патрульної поліції, щоб з’ясувати, чому керівництво перекладає повну матеріальну відповідальність на людей, які за невеликі гроші, щодня ризикують власним життям.

Більше дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Загадка у Сомині: таємничий водяний монстр затягує худобу на дно озера у селищі на Волині
Пропаганда змушує людей вірити у героїзацію війни: що насправді ховається під маскою «невідомого героя»?
Читати більше