У Лондоні встановлять очищувачі повітря

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

У Лондоні почали боротьбу за ковток чистого повітря. Британцям набрид задушливий смог, тож вони вигадали пристрій, який дозволить дихати на повні груди.

Мерілбонський вокзал в історичному центрі Лондона – одне з найзабрудненіших місць у Великій Британії. Щодня 60 тисяч пасажирів користуються цією залізничною станцією й дихають тут справжнісіньким смогом. Однак, незабаром все має змінитися. Днями на вокзалі встановили 4 спеціальні очищувачі. Вони всмоктують повітря й проганяють його крізь 3 фільтри, які видаляють тверді частки та оксид азоту. На виході отримують чисте на 95 відсотків повітря.

Повітря, яким ми дихаємо, справді важливе. Вдома, на роботі, у поїздках. До речі, саме в дорозі ми проводимо досить багато часу. І якщо ви просидите на вокзалі з годину чи навіть кілька хвилин, чекаючи на потяг у зоні з чистим повітрям, – це матиме суттєвий вплив на ваше здоров’я.

Софі Пауер, співзасновниця Airlabs

Торік компанія AIRLABS презентувала лавку, яка очищує повітря, що особливо актуально на зупинках громадського транспорту. Очищувальні фільтри можна вбудовувати у будь-які міські об’єкти, як то ліхтарі та світлофори. Але чи є в цьому сенс? – Запитують критики ідеї.

Приємно бачити такі ініціативи. Утім, як на мене, це крапля в морі. Бо це одна з найзабрудненіших транспортних артерій у Європі. Треба серйозно зайнятися дизельними автівками та іншими транспортними засобами на дорогах. Бо вони найбільше шкодять здоров’ю наших дітей і нас самих.

Саймон Алькок, представник природозахисної організації

Кількість смертей у Європі через забруднене повітря, порівняно з 1990 роком, зменшилася вдвічі. Утім щороку півмільйона людей помирає саме через шкідливі викиди. Лідери із найзабрудненішого повітря у Європі – Лондон, Париж, Штутгарт, Дюссельдорф, Гамбург, Мюнхен і Стамбул.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше