Туристична Україна: 8 неймовірних місць, котрі не поступаються дорогим закордонним курортам

ДЖЕДАІ
Туристична Україна: 8 неймовірних місць, котрі не поступаються дорогим закордонним курортам
Поширити в соціальних мережах:

Відпочинок в Україні нудний? Це міф!

Цього літа журналіст проекту «ДжеДАІ» на канаді 2+2 Макс Хотіленко проїхав на машині 3200 км і побачив найдивовижніші, але поки не такі популярні туристичні місця, де повинен побувати кожен українець.

ПРЕКРАСНА ВІСІМКА  

– У зв'язку з пандемією - закритими кордонами в деякі країни - українці все частіше цікавляться, де б відпочити в Україні. І це прекрасно! Проблема тільки в тому, що ми часто самі не знаємо, куди краще поїхати, яка краса знаходиться всього в ста кілометрах від нашого будинку і що вона нічим не поступається дорогим закордонним курортам, - згадує Максим. - Ідея покататися по південному березі України народилася у нас давно і, судячи з відгуків глядачів, була дуже вдалою! За вісім днів команда проекту побачила 8 неймовірних локацій: острів Бірючий, Рожеве озеро, Олешківські піски, Тендрівську косу, Станіславський каньйон, Фрумушику-Нову, Вилкове та виноробню в Одеській області.

– Зйомки тривали без зупинки, незважаючи на спеку, дощ і урагани. Найголовніший форс-мажор - ми постійно були в дорозі. Дуже багато знімали і дуже мало відпочивали. Ми залежали від багатьох факторів: людей, трафіку і, головне, від погоди. Наприклад, під час вітру не можна злітати над Станіславським каньйоном, а під час дощу неможливо знімати на відкритих локаціях, - розповідає Хотіленко.

НАШІ МАЛЬДІВИ  

Перша зупинка - острів Бірючий на Азовському морі. Це місце нічим не поступається острівному відпочинку за кордоном! Чистий пісок, тепле море, казкові заходи сонця і дика природа - цей 24-кіломметровий шматок суші ідеально підходить як для сімейного, так і для молодіжного відпочинку.

– Острів умовно ділиться на дві частини: зону для любителів природи, де можна зупинитися в наметах і приготувати смачний шашлик на березі моря, та елітний відпочинок в готелях різної категорії, - зазначає Максим. Популярна розвага на острові - джип-сафарі і фотополювання в заповідній зоні. Зубри, олені, коні, зайці, лисиці - тут можна поспостерігати за дикими тваринами в їхньому природному середовищі.

ІНСТАМІСЦЕ У ХЕРСОНІ

Лемурійське озеро - ще одне унікальне місце на карті України. Завдяки властивості водойми озеро має рожевий колір. І чим спекотніше літо, тим більш насичений відтінок води.  

– Усім чоловікам на замітку, в цьому місці можна організувати просто фантастичний романтичний вечір! Шкода, звичайно, що дружини не було поруч. Довелося вечеряти на тлі прекрасного заходу разом з нашим оператором, - сміється Максим. До слова, туристи приїжджають сюди не тільки заради гарних фото. Озеро має лікувальні властивості. Сиваські грязі знають навіть в Європі - вони входять в програму страхової медицини Німеччини.

УКРАЇНСЬКА ПУСТЕЛЯ

Перевірку на міцність «ДжеДАІ» пройшли в Олешківських пісках. За височенні дюни і бархани до 5 метрів цей піщаний масив у Херсонській області називають «українською Сахарою».

Сховатися від дикої спеки було неможливо! Ми рятувалися як могли: на головах - кепки, в запасі - дуже багато води, - розповідає Хотіленко.

Але палюче сонце здається дрібницею, коли навколо така краса. Гіди пропонують туристам покататися на квадроциклі або сноуборді, пройтися еко-стежкою або навіть заночувати в наметі під зоряним небом.

Завдяки місцевим легендам в Олешках неймовірно атмосферно! Кажуть, саме тут проходили посвячення козаки-характерники, навіть сам отаман Сірко. Козакам доводилося тиждень жити без води та їжі. На допомогу приходили місцеві рослини, які зараз занесені до Червоної книги.

ОСТРІВ РОБІНЗОНА КРУЗО

Ні доріг, ні магазинів, ні зв'язку і людей. Тендрівська коса біля Чорного моря стала справжнім відкриттям!

Саме це місце хочеться показати друзям і дружині, тому що тут неймовірна краса, дика природа, фантастичний маяк, а людина, яка в ньому живе, - взагалі легенда! Раніше він тут служив, а коли військову базу закрили, залишився жити і став хранителем сотні історій про косу, - розповідає Максим Хотіленко.

Фішка Тендри - затонулий ескадронний міноносець «Фрунзе», куди сміливці влаштовують запливи з аквалангом. І хоч Тендрівська коса претендує стати туристичною меккою України, в'їзд сюди поки заборонений. Острів вважається частиною заповідної зони, тому звичайному туристу потрапити в ці місця неможливо.  

– Наш шлях на косу - та ще пригода! Спочатку на машині ми добиралися до центрального офісу заповідника, де домовлялися про зйомки. Потім кілька кілометрів їхали в спеціальному УАЗику, а з нього пересіли на катер - і почався справжній екстрим. Хвилі були такі, що ми підстрибували на два метри! Притискалися до катера як могли, щоб не розбитися. Але після двох годин важкої дороги ми дісталися до локації, і я зрозумів: це рай на землі!

МІСЦЕ ЩАСЛИВИХ ЛЮДЕЙ

Зоряне небо «ДжеДАІ» зустріли в Станіславському каньйоні, зупинившись тут у наметах. Але до нічних пригод Максим Хотіленко встиг не тільки дослідити численні схили, степові ділянки і берегову лінію, а й політати на паратрайку.

Побачити красу Гранд-каньйону можна було тільки з висоти пташиного польоту, тому я зважився сісти на паратрайк. Апарат схожий на велосипед, але з величезним мотором і парашутом ззаду. Скажу чесно, перед польотом було дуже страшно, але інтерес взяв гору. І я жодного разу не пошкодував про це. Складно передати емоції від польоту - на висоті скелі і каньйон виглядають чарівно!

Цікаво, що саме тут свого часу група «Скрябін» знімала кліп на пісню «Місце щасливих людей».

ГАСТРОТУРИСТ

Якщо хочете втекти від міської метушні, вам точно в Фрумушиху-Нову в Одеській області. Це музей під відкритим небом і відмінний варіант для любителів сільського зеленого туризму. Тут є все, щоб провести спокійну, сімейну відпустку: корчма, зоопарк, музей, незаймані яри і степи, ферми, садиби і виноробня. А ще - найбільший у світі пам'ятник Чабану!

– Це справжнє гастромісце. Місцеві роблять все своїми руками, і виходить дуже смачно, а головне, з душею. Різні сири, чудові сирники, ліниві вареники і дуже смачне домашнє вино - сюди варто їхати хоча б для того, щоб це все спробувати.

ОДЕСЬКА ВЕНЕЦІЯ

Любите активний відпочинок? Відправляйтеся у Вилкове - місто на воді в Одеській області. Катер, човни, каяки, байдарки можна побачити на будь-якій річці, але тут це основний вид транспорту.  

– На човні можна потрапити прямо в Молдову! З розваг: піші прогулянки, полювання, катання на човні і байдарці. Скажу по секрету, тут найкраща риболовля в Україні, а якщо домовитися з місцевими жителями, можна відправитися на вилов рапанів і мідій, - каже журналіст.

До речі, Вилкове відомий своїми рибними ресторанчиками, де гостям пропонують свіжу рибу і морепродукти. А в сезон гурмани можуть спробувати тут жаб'ячі лапки.

– Головний висновок цієї поїздки - в Україні сотні унікальних локацій. І вони нічим не гірші закордонних курортів, а навіть кращі! Адже тут рідна мова, дивовижна природа і найсмачніша у світі кухня. Але для того щоб побачити всю красу, потрібно їздити, досліджувати і відкривати для себе нові українські місця.

Текст: Олександр Ківа

Джерело: Теленеделя

Дивись також:

Чому та через кого процвітає корупція на Арабатській стрілці

Український мандрівник побував у місцях, де час зупинився декілька тисячоліть тому

Туристична «Мекка»: чому в Україну масово їдуть відпочивальники зі Сходу

Більше новин дивись у проєкті «ДжеДАІ» з понеділка по п’ятницю, о 18:50, на телеканалі 2+2!

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
«Стріляють з біонічними руками»: українські захисники після поранень та ампутацій повертаються на фронт
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»
«Знали, що робимо епохальне українське кіно», - Олексій Гнатковський про зйомки в «Довбуші»

На Київстар ТБ новий випуск проєкту «Про кіно для ТеБе»…

Правда про передачу Криму: як насправді півострів став частиною України?
Читати більше