Розбиваємо міфи: що насправді потрібно робити, якщо ваш автомобіль тоне разом із вами?

ДЖЕДАІ
Розбиваємо міфи: що насправді потрібно робити, якщо ваш автомобіль тоне разом із вами?
Поширити в соціальних мережах:

Є багато неправильної інформації про дії під час ДТП з падінням у воду…

Падіння у воду всередині автомобіля — це не те, що трапляється з кожним, але все ж таки становить реальну небезпеку. Знання правильних дій у такій ситуації можуть врятувати життя. Проте сьогодні є багато міфів та неправильної інформації про ці дії. Давайте розберемося, які дії дійсно можуть врятувати життя.  

Видання Iflscience пише про те, що потрібно оцінити ситуацію. Якщо автомобіль опинився у паводковій воді, яка не заповнює машину, то загалом краще залишатися всередині й чекати допомоги. Проте, якщо ви можете легко дістатися до безпечного місця, то зробіть це.

Ситуація стає складною, коли автомобіль починає повністю занурюватися. Пасажири всередині авто мають обмежений час, перш ніж машина наповниться водою і закінчиться кисень. У такому випадку важливо діяти негайно.

Подушки безпеки можуть спрацювати при зіткненні з водою, особливо на великій швидкості. Однак, це може бути несприятливим для виживання всередині затопленого автомобіля. Тому необхідно усім, хто знаходиться в авто, негайно відстебнути ремені безпеки.

Якщо автомобіль не надто швидко тоне, намагайтеся вийти з нього якомога швидше. Електричні склопідйомники можуть працювати лише протягом короткого часу, але вікна з ручним керуванням опускатимуться. Спробуйте допомогти пасажирам вибратися через відкриті отвори. Намагайтеся не відчиняти двері, оскільки це може бути надто складно, і машина швидко наповниться водою.

Якщо ви опинилися в повністю затопленому автомобілі, час має вирішальне значення. Не сидіть і не чекайте, поки автомобіль наповниться водою і тиск вирівняється, оскільки існує високий ризик утоплення. Замість цього дотримуйтеся наступних дій:

  • відстебніть ремені безпеки;
  • відкрийте або розбийте вікно (якщо потрібно, використовуйте для цього гострий предмет або підголівники);
  • не намагайтеся розбити лобове скло, оскільки воно посилене;
  • вилізте з авто і попливіть на поверхню.

Якщо не вдається розбити вікно, останньою можливістю може бути відкриття дверей. Однак це може бути неможливо поки тиск не вирівняється. Тоді важливо пам'ятати, що час дуже обмежений. Машина повністю заповниться водою протягом однієї-двох хвилин. Тому, якщо інші методи не допомагають, спробуйте відкрити двері, використовуючи ноги, якщо це можливо.

Важливо залишатися спокійним і зосередитися навіть у надзвичайній ситуації. Глибокий вдих перед тим, як вода повністю заповнить автомобіль, може допомогти вам зберегти останні запаси повітря. Ведучі популярного американського шоу «Руйнівники міфів» вже випробували цю ситуацію і підтвердили, що збереження спокою і кожної секунди має вирішальне значення.

Варто пам'ятати, що безпека на дорозі є завжди пріоритетом. Уникайте ризикованих ситуацій, дотримуйтесь правил дорожнього руху, не перевищуйте швидкість і завжди бережіть своє життя та життя інших.

Читайте також:

Фото: pexels

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Реслінг-шоу Backlash France покажуть на Київстар ТБ у вільному доступі: коментуватимуть Бєлкін та Новак
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни
«Загублений світ»: вражаючі рекорди українців під час війни

Про тих, хто своїми здобутками та жагою до перемоги щодня підвищують статус України…

Динозаври в Україні: історична знахідка на Київщині змінює уявлення про наші прадавні території
Розкриття таємниці 300-річної муміфікованої русалки: вчені встановили походження цієї таємничої істоти
Містечко турботи: історія створення в Україні унікального місця для українських пенсіонерів
Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Колос»
Читати більше