Київ лисіє: чому зеленбуд вирубує дерева

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

Київ перетворюють на кам'яні джунглі. Колись зелене місто не витримає двобою зі столичним Зеленбудом. Комунальники корчують дерева, а ті що лишилися, просто повільно вбивають.

Печерські Липки − без лип! Тепер і елітний район столиці збіднів на крони дерев. Київзеленбудівці обрізали гілки, а частину дерев викорчували. Тепер цьому району хоч бери і змінюй назву на − «печерські безлипки».

Я вважаю, що це вбивство. Вбивство дерев. Душа болить. Ну що вони роблять. Як це зупинити? Я не знаю.

Жителька м.Київ

Кияни обурюються − місто "лисіє" рекордними темпами. На сайті Київської державної адміністрації навіть зареєстрували петицію. Містяни просять заборонити обрізання, що вбиває дерева. Петицію підтримують сотні людей.

Обрізані дерева в переважній більшості гинуть за 1-3 роки. Варварська обрізка та їх знищення погіршує екологічний стан в місті, робить його менш зручним для мешканців, завдає непоправної шкоди колективній культурній пам'яті, в цілому погіршує якість життя містян.

Екологи обома руками «за» ініціативу.

Небезпека у тому, що дерева просто знищують. Інша проблема у тому, що Київзеленбуд робить все для того, щоб знищувати максимальну кількість дерев. Він сам дерева рубає, утилізує, продає деревину. Йому вигідно, щоб у Києві дерева зникали.

Олексій Василюк, еколог

У Київзеленбуді переконують – ріжуть сухі гілки тільки задля безпеки. Щоб не травмували людину, не пошкодили авто. В експертів на це своя відповідь

Кожен зеленбудівець вас буде переконувати, що дерево обов’язково має впасти на маму з коляскою, якщо не це, то на машину. Це у них стандартна легенда на будь-який випадок життя.

Олексій Василюк, еколог

Ба більше, після вересня зрізати гілки суворо заборонено! Однак, зараз 16 листопада, вулиця Городецька комунальники зрізають гілки. Кажуть, планова санітарна обробка.

А можна взагалі це робити зараз? – Ну, а коли! Ні, ми робимо просто санітарну обрізку всьо! – Не можна після вересня обрізати. – Після чого?!

Після такої розмови зеленбудівці несподівано припинили роботу. А за кілька хвилин взагалі... втекли, кинувши просто посеред вулиці обрізане гілля. Таке враження, ніби тут побували не комунальники, а звичайні браконьєри.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше