Франція у протестах: жовті жилети перекрили вулиці

ДЖЕДАІ
Поширити в соціальних мережах:

По всій країни люди блокують автостради, проїжджу частину вулиць та склади нафтопродуктів. Причина – підвищення цін на пальне.

Жовті жилети влаштували безлад на дорогах Франції. По всій країни люди блокують автостради, проїжджу частину вулиць та склади нафтопродуктів. Причина – підвищення цін на пальне.

Ми не їмо щодня, хоч би як нам того хотілося. Це ненормально, ненормально! Як довго це триватиме? Протестувальники мають продовжувати!

Софі, парижанка

У вихідні в акціях взяло участь майже 300 тисяч осіб. 400 людей отримали поранення, 14 з них – у тяжкому стані. 1 людина загинула: на 63-річну протестувальницю випадково наїхало авто.

Водійка везла дитину до лікарні. Вона сказала нам – я маю проїхати, в мене хвора дитина. А та їй відповіла – ні, вам доведеться об’їхати. Коли люди почали стукати по машині, керманичка рознервувалася, натисла на газ і переїхала ту жінку.

Філіп, протестувальник

На Єлисейських полях поліція застосувала проти демонстрантів сльозогінний газ. Загалом по країні заарештували близько трьохсот мітингарів.

Протягом року вартість дизельного пального зросла у Франції на 23 відсотки – до півтора євро за літр, а це майже 48 гривень. А на початку 2019 планується ще одне підвищення. Так уряд хоче стимулювати розвиток «зеленої» енергетики та розробки в царині чистого палива.

На мою думку, ціни на пальне надто високі. Чому в інших європейських країнах, Люксембурзі наприклад, вони нижчі? Ціна на барель нафти для них та сама. Я за екологію, але екологія однакова, що в Люксембурзі, що у Франції, що в інших країнах Європи.

Крістель Нілльс

Після хвилі протестів у вихідні прем’єр пообіцяв фінансову допомогу незаможним водіям.

Попри це, жовті жилети припиняти свою акцію не планують.

Рух жовтих жилетів виник стихійно – у соцмережах – у відповідь на підвищення цін на пальне. Формальних лідерів немає. Учасники носять жовті жилеті зі світловідбивнимиелементами – їх повинен мати в автомобілі кожен європейський водій.

Більше цікавого дивіться у ДжеДАІ на 2+2 та підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook. 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

На телеканалі 2+2 прем’єра міні-серіалу «Переслідуючи вогонь»
Ані пастки, ані кулі його не беруть: африканські дикуни приносять людські жертви річковому чудовиську
Жадають людської крові: вчені виявили небезпечні бактерії-«вампіри»
Здатен пропалити метал: «Укроборонпром» розробив унікальний «олівець» для розміновування
Підступність інформаційної війни: як російські пропагандисти впливають на наше фізичне здоров'я?
Очевидець розповів про таємничу появу «лісової людини» на Міжнародному симпозіумі науковців
Читати більше