Чи можливо законно облаштувати прибудинкову стоянку?

ДЖЕДАІ
Чи можливо законно облаштувати прибудинкову стоянку?
Поширити в соціальних мережах:

Власники квартир у хрущівках, сталінках та чешках - потерпають від нестачі місць для авто у дворах.

Власники квартир у хрущівках, сталінках та чешках - потерпають від нестачі місць для авто у дворах. Машину ніде залишити і тим, хто приїздить у гості. Радянські архітектори явно не розраховували на таку кількість так би мовити -"розкоші". Тож автомобілісти змушені - витоптувати газони та воювати із бабусями у дворі.  Чи є можливість законно збудувати парковку біля свого дому, дізнавалися наші журналісти.

Для водіїв, які мешкають у старих будинках, знайти, де припаркуватися - цілий квест. У цій багатоповерхівці, наприклад, на 100 квартир усього три офіційні паркомісця. А все тому, що до дев'яностих років машина взагалі вважалась розкішшю.

"Возле старых домов рассчитано 150-170 машиномест на тысячу жителей", - каже архітектор Ольга Бакун
Та водії знайшли спосіб, як побороти радянське планування у свої дворах - захоплюють газони та перероблюють їх під парковки.  Метод не надто європейський ще й незаконний , - хоча й дієвий. За словами експерта такі самовільні парковки порушують безліч правил.

"Есть опреденное расстояние до жилого дома, определенное расстояние от детских площадок. Что б в сложившемся квартале настройки. Если мы будем вынимать эти площадки из зелених насаждений то это повлечет дефицит обеспечености зелеными насаждениями", - каже Ольга Бакун.

Вирішити питання прибудинкової парковки за законом намагалися ось тут. Біля радянської дев"ятиповерхівки у столиці. Зараз тут цивілізований майданчик для авто і ніхто не паркується на газоні. Та отримати на все це дозвіл мешканці все одно не змогли.

"Мы писали в администрацию нашего жек-а нам ничего не говорили, мы просили какую-то помощь хотя бы финансово, но люди сами психанули. Все заплатили сами. Заказали эти оградки на заводе и поставили. Но никакой помощи. Технически никак не делается. Никак официально", - каже Юрій, ініціатор створення парковки.

Ще 5 років тому власники машин отримали зелене світло від усіх мешканців будинку та скинулися десь по тисячі гривень. Зараз платять за все по 300 в місяць. Люди впевнені: стоянка хоч і неофіційна, та її вже ніхто не знищить. Тож не розуміють, чому чиновники не можуть дозволити таку парковку.

Добитися дозволу для переобладнання прибудинкової території теоретично можна. Спершу облаштування парковки мають схвалити всі мешканці будинку, говорить адвокат Лариса Журавська"Потрібно перш за все скооперуватися і замовити і зробити проектну документацію на створення таких паркувальних місць або стоянки. Її узгодити в територіальної влади, в архітектурній інспекції і в ДАІ".

Якщо теоретично така можливість є - практично її втілити практично неможливо. Усе, що просять мешканці від держави - розробити прозору схему узаконення прибудинкових парковок. А поки її немає - водії витоптують газони та паркують машини на майданчиках, що колись призначалися для сушіння білизни.

Фото krskdaily.ru

 

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки
Біонічні протези: коли людина керує штучною рукою силою думки

Новітні розробки дозволяють не лише відновити функціональність втрачених кінцівок, але й…

Business Breakfast з Володимиром Федоріним від Forbes відтепер доступний на Київстар ТБ
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину
В нафтогазовій державі не вистачає палива: в росії повідомляють про дефіцит бензину

Все завдяки санкціям та злагодженій роботі ЗСУ, СБУ та ГУР…

«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій
«Загублений світ» розкаже, як війна впливає на розвиток технологій

Для науково-технічного прогресу війна часто стає каталізатором до стрімкого розвитку…

Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні
Героїчні досягнення українців: захисник на протезі сім метрів протягнув літак Ан-26 і пробіг марафон у Лондоні

Роман Кашпур та інші українські ветерани вражають світ своїм мужнім прикладом…

«Велика брехня»: як російська пропаганда використовує методи нацистів для дезінформації?
Читати більше