Автоексперимент: як жити в авто?

ДЖЕДАІ
Автоексперимент: як жити в авто?
Поширити в соціальних мережах:

Програма «ДжеДАІ» не припиняє дивувати глядачів...

Редакція проєкту вирішила провести соціальний експеримент «Квадратний метр», в якому журналіст Максим Хотіленко спробував довести, чи може автомобіль повноцінно замінити комфортну мікроквартиру.

Протягом чотирьох серій журналісту довелося вирішити безліч побутових питань - від меблювання «будинку на колесах» до вечірки з друзями та домашньої game-зони. Про складнощі під час знімального процесу, курйозні ситуації бекстейджу, реакції перехожих і недоліки такого житла розповів головний авантюрист «ДжеДАІв» Максим Хотіленко.

ЯК НАРОДИЛАСЯ ІДЕЯ ЧЕРГОВОЇ АВТОАВАНТЮРИ

Інформаційним приводом для експерименту стала новина про те, що у Києві продається квартира з найменшою площею - всього шість квадратних метрів. Приблизно такий розмір має звичайний легковий автомобіль. Тому редакція програми «ДжеДАІ» вирішила провести експеримент, щоб показати, чи достатньо цієї площі для комфортного життя.

Як зазначив Максим Хотіленко, він відразу погодився брати участь в експерименті: «Головний редактор звернувся до мене, тому що я завжди погоджуюся на будь-які авантюри». Свою команду екстремалів журналіст без сумнівів може описати одним словом - крейзі. Перед стартом ніяких хвилювань не було. Максим впевнений: «Професіонали не переймаються» (сміється).

НЕТИПОВИЙ ФОРМАТ

Цикл сюжетів «Квадратний метр» вийшов за межі формату новин і наблизився до реаліті-блогу, що незвично як для глядачів, так і для команди проєкту: «Було трохи незрозуміло, як це знімати, як монтувати. План у нас був, але як в фіналі буде виглядати ця історія, ми до кінця не уявляли. Після першого дня вже зрозуміли, як рухатися далі. З кожним разом робили матеріал все краще і краще. Зрозуміли, що хоче побачити наш телеглядач, і на чому слід робити акцент».

Журналіст зізнається, команда розуміла, що глядачі можуть не зрозуміти цілі експерименту: «Квадратний метр» для нашої програми - новинка. Для людей, які звикли дивитися сюжети про аварії, дороги, незвично спостерігати за тим, як якийсь чувак живе в автомобілі. Судячи зі статистики, телеглядач спочатку нас не зрозумів, а потім почав «втягуватися» в це. Для YouTube-аудиторії це теж був нонсенс».

ЧОМУ «КВАДРАТНИЙ МЕТР»?

Планувалося, що цикл сюжетів буде називатися «Життя на колесах», але згодом редакція вирішила вибрати інший варіант - «Квадратний метр»: «Зробили так, бо хотіли ототожнити маленьку квартиру з машиною, з'ясувати, чи можна взагалі жити в автомобілі, чи може машина бути альтернативою квартирі».

ВИПРОБУВАННЯ СИЛИ ВОЛІ І СКАЖЕНИЙ ГРАФІК

Зйомки тривали чотири дні і стали справжнім випробуванням: «Головна складність - просто шалений графік. Ти цілодобового в машині: знімаєш, пишеш, монтуєш, випускаєш. Графік був 24/7 - і вдень, і вночі на роботі. Це дійсно складно».

ВСІЄЇ РЕДАКЦІЄЮ ВИТЯГУВАЛИ МАШИНУ З ПІСКУ

Третій день експерименту журналіст провів на природі, подалі від міської метушні. Так званий «будинок на колесах» вирішив проявити свій «характер» і порушити весь знімальний процес. Коли Максим зібрався повертатися до міста, автомобіль застряг у піску: «Це був цілий процес. Штовхали самі, дзвонили друзям. Навіть редакція виїжджала, щоб витягнути нас».

НЕДОЛІКИ «ДОМУ НА КОЛЕСАХ»

Життя в автомобілі - ще та пригода! Однак автоавантюристам потрібно бути готовим до всіх незручностей, з якими довелося зіткнутися Максиму Хотіленку: «Не вистачало нормального душу, щоб помитися. Спочатку користувався вологими серветками, а потім зрозумів, що можна заїжджати на заправку. Крім того, незручно спати на сидінні - це вам не ортопедичний матрац. Шия болить, не можеш заснути, то хтось у вікно постукає, то алкоголіки на майданчику щось роблять, словом, жесть! Біля річки ночував абсолютно один, оскільки оператор поїхав. Навколо бігали собаки, тому було стрьомненько».

ЛАЙФХАК

Кожна квартира оснащена технікою, у тому числі холодильником, в якому ми звикли зберігати продукти, а з будинком на колесах дещо інша ситуація. «Мені пощастило, що погода дозволяла зберігати всі продукти на вулиці. На ніч все викладав на вулицю, а вдень докуповував в магазині», - поділився журналіст.

РЕАКЦІЯ ПЕРЕХОЖИХ

Як розповідає Максим, перехожі реагували на нього по-різному: «Чесно кажучи, коли ночував у машині, люди думали, що я якийсь волоцюга, ідіот, у якого не все добре з головою. А коли грав з друзями в плейстейшен, то, навпаки, говорили: «Клас! Локдаун, а ви знайшли спосіб, як розважитися. Реально прикольна ідея». Хтось сміявся, хтось фотографувався»

Як це було, дивись у відео:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС
«В хату корабель приплив»: масштаби руйнувань та відновлення після підриву росіянами Каховської ГЕС

Рф ще й щільно обстрілювала затоплені території, аби завадити евакуації...

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Дніпро-1» проти «Динамо»
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її
Міф про мову: росія йшла в Україну «захищати» російську мову, а натомість знищила її

Сьогодні лише 3% українців підтримує статус російської мови як другої офіційної…

Археологи розкопали 2100-річну могилу жінки, яку поховали на бронзовому ліжку і в золотому лавровому вінку
ДніпроГЕС у 1941 році підірвали не нацисти, а радянська влада: правда про трагедію, яка забрала сотні тисяч життів
Розкрито таємницю військової машини ІПСО рф: полонений підполковник розповів про секретні структури
Читати більше