Чому у демобілізованих вимагають гроші за лікування?

Дембель
Чому у демобілізованих вимагають гроші за лікування?
Поширити в соціальних мережах:

Бійці, котрі віддають свої сили, здоров'я та життя за Україну, натомість отримують лише відмови у наданні допомоги їм самим, особливо такої необхідної, як допомога медична. Що це, прикра помилка чи хтось навмисно наживається на учасниках АТО?

Костянтин Совенко – демобілізований, проте війна продовжує нагадувати про себе наслідками. Боєць отримав важкі поранення в Іловайському котлі, та через недбалість лікарів та невдалу операцію рани турбують його й досі, окрім того, затягування з повторною операцією може призвести до непоправного.

"Нога викривилась, стала коротше на сантиметр. Може бути зараження тканин або кістки. Важко пересуватись, на роботу мало хто хоче брати, пропонують лише двірником", – розповідає про своє становище Костянтин.

Лікарі погодилися допомогти знову – за суму, непідйомну для родини з маленькою дитиною та чоловіком-інвалідом. Відмову у безкоштовному лікуванні для ветерана АТО пояснюють нібито наказом Міністерства оборони, за яким демобілізованих прирівняно до цивільних. Лише після втручання журналістів та з допомогою волонтерів Костянтин отримав необхідну допомогу безкоштовно.

"Це дуже велика прикрість, що у нас хлопці, які демобілізовані, підпадають під юрисдикцію МОЗ і Мінсоцполітики, – коментує Ольга Башей, радник заступника Міністра оборони з медичного напряму, і пояснює, як ветеранам АТО можна отримати безкоштовну медичну допомогу:  – Якщо демобілізовані бійці, вони мають звернутися у свою військову частину, вони беруть там направлення і вже звертаються до госпіталя".

Як демобілізованим отримати необхідну медичну допомогу та не стати жертвою лікарського свавілля та хабарництва, дивіться у соціальному проекті Дембель на 2+2.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше