Білоцерківчани відвоювали 200 гектарів землі для учасників АТО

Дембель
Білоцерківчани відвоювали 200 гектарів землі для учасників АТО
Поширити в соціальних мережах:

Жителі Білої Церкви, сини та чоловіки яких є бійцями АТО, стали яскравим прикладом того, як можна отримати законний шматок землі від держави. За право на землю їм довелось повоювати і на мирній Україні, але зусилля, однозначно, того варті.

Громадська організація "Рада матерів та дружин учасників АТО", здавалося б, зробила все необхідне для того, щоб їхні родичі, які повернуться з фронту, мали де будувати нове мирне життя. Місцева влада обіцяла бійцям земельну ділянку у мальовничому місці поруч із дендропарком "Олександрія", але потім виявилось, що земля перебуває у користуванні Академії аграрних наук України. Таким чином, місцеві органи влади не мали права віддавати ці гектари бійцям.

Родичі учасників АТО не склали рук і почали ретельно вивчати документи. У результаті з'ясувалось, що юридично земля вільна. Ділянка тільки використовувалась Академією аграрних наук України, а не булаїї власністю. Це дало повне право родинам бійців претендувати на землю у 180 гекстарів, 123 з яких будуть відведені на житлові будинки та подвір'я – це по 10 соток на 1233 учасника АТО.

"В нас тут є відведена земля на садочокі школу. Заплановано будівництво церкви, такожбуде медична амбулаторія. Територія вже навіть поділена на вулиці – справжні великі вулиці, а не маленькі проїзди" - розповіла мама захисника та голова громадської організації "Рада матерів та дружин учасників АТО" Олена Лісовенко.

Спеціальна державна програма підтримки сільського населення виділила 40 млн. грн. на пільгові кредити під 3% річних для бійців АТО. Тому всі бійці, які хочуть будувати житло на цій землі,  зможуть отримати лише по 32 442 грн. у кредит.

"Я вже є офіційним власником. Чекаємо тільки, коли буде розмітка. Обіцяють з дня на день. І все – земля наша. Не хочеться хоромів. Просто свій невеличкий куточок", -  поділився з журналістами  демобілізований Василь Кукла.

Біла Церква стала яскравим прикладом того, як родини учасників АТО відвойовують право своїх синів та чоловіків на землю. Цей приклад не єдиний, тому що у розробці ще три схожих проекти.

Соціальний проект телеканалу "2+2" Дембель виходить в ефірі щонеділі о 15:00. В кожному випуску ми підіймаємо питання, з якими стикаються  демобілізовані учасники АТО, і  розповідаємо як вийти із ситуації, що склалася.

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Двобій між Джойсом і Чісорою транслюватимуть ексклюзивно на Київстар ТБ з відомими коментаторами у вільному доступі
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо
«Загублений світ» розкаже про відчайдушних мисливців за ураганами й торнадо

А також про те, які кліматичні зміни можуть чекати Україну та до чого потрібно готуватися…

Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)
Таємничий мешканець печер: у Франції знайдено істоту, схожу на гнома (ВІДЕО)

Автор ролика стверджує, що йому вдалося приручити справжнього гнома…

Телеканал 2+2 транслюватиме матч «Динамо» - «Партизан»
«Загублений світ» розкаже про тренди в архітектурі, які змінюють світ і скоро змінять Україну
Замурована в стіну 4 000 років тому: на Кіпрі знайшли стародавній моноліт з рештками жорстоко вбитої жінки
Читати більше