Прем’єра на телеканалі 2+2 — документальний проєкт «Російський спрут. Як кремль впливає на світ»

Анонси 2+2
Прем’єра на телеканалі 2+2 — документальний проєкт «Російський спрут. Як кремль впливає на світ»
Поширити в соціальних мережах:

Чому світ досі продовжує мати справу з диктатором?

27 травня о 15:00 відбудеться прем’єра документального проєкту «Російський спрут. Як кремль впливає на світ» про те, наскільки розгалужену систему пропаганди у світі має країна-терористка та наскільки це загрозливо для України сьогодні, що змінилося після повномасштабного російського вторгнення та хто і як намагається віддалити нашу перемогу.

Чому світ досі продовжує мати справу з диктатором, оголошеним у міжнародний розшук, як росія обходить санкції, продовжує заповнювати світ своєю пропагандою, поширювати власні наративи та завойовувати симпатиків у Європі. Шукаючи відповіді на ці запитання автор і ведучий проєкту Руслан Шаріпов побував у Данії, Німеччині, Франції, Словаччині, Фінляндії, Австрії та поспілкувався з провідними журналістами-розслідувачами, дослідниками, експертами, високопосадовцями, щоб з’ясувати, як кремль все ще впливає на світ, які механізми залучає, на які больові точки тисне, які важелі впливу використовує та як перетворює культуру на зброю.

Зокрема, Руслан Шаріпов відвідав «Російський дім» у Берліні, який продовжує працювати попри санкції ЄС, накладені після повномасштабного вторгнення рф в Україну, дізнався, як рф шантажем домоглася відкриття культурного центру у серці Парижа та чому в самій Україні представництва «Росспівробітництва» були закриті лише через 8 років після незаконної анексії Криму. Крім того в проєкті буде розкрито механізми впливу російської православної церкви, козацьких організацій, підтримка росією радикальних європейських партії та зручних політиків за кордоном, для чого вони функціонують та яку небезпеку несуть.

«Що найбільше вразило під час розслідування, так це масштаб російського впливу у світі. Ми здогадувалися, що росіяни використовують культуру і церкву для досягнення  своїх геополітичних цілей, але не могли уявити наскільки розгалуженою є їхня мережа впливу. Унікальність цього розслідування в тому, що ми викрили не тільки саму мережу впливу, а й механізми, які вона залучає і на конкретних прикладах покажемо, як росіяни впливають на світ. – Коментує автор і ведучий Руслан Шаріпов. -  Цей документальний проєкт слід подивитися, якщо ви запитуєте: чому, наприклад, Німеччина зволікає з передачею Україні далекобійних ракет «Таурус»? Або чому в Словаччині на парламентських і президентських виборах перемагають проросійські кандидати, вже після того як весь світ назвав росію країною-терористом? Чому росія в жовтні минулого року мала рекордні показники прибутку з продажу нафти, попри нафтове ембарго накладене на неї? Це ті запитання, які рухають наше розслідування і ми знайшли на них відповіді».

Автори порівнюють політику рф з морським хижаком, який своїми щупальцями паралізує жертву, щоб затягнути її до пащі. Такими щупальцями кремля є схеми впливу, кожен елемент яких - це так звані культурні представництва «Росспівробітництва» по всьому світу, приходи РПЦ, політики і бізнесмени, які підігрують кремлю. Знання про них — це перший крок до нейтралізації впливу.

Прем’єра документального проєкту «Російський спрут. Як кремль впливає на світ» відбудеться 27 травня на каналі 2+2 о 15:00  

Дивися також:

Поширити в соціальних мережах:

Останні новини

Рухоме каміння та зникле селище: що приховує надсекретне місто-привид «Івано-Франківськ 16» в Карпатах?
У Швеції знайшли унікальну мапу Кримського ханства 1772 року: чому вона важлива для українців сьогодні?
Вченим вдалося реставрувати єдиний у світі екземпляр обладунків римського легіону, віком 1500 років
Розсекречені архіви КДБ: москва готувала новий Голодомор, але вже планетарного масштабу?
Розсекречені архіви КДБ: москва готувала новий Голодомор, але вже планетарного масштабу?

Рф докладала зусиль, аби світ не визнавав цю трагедію геноцидом українців…

3300-річний ханаанський корабель із вантажем випадково виявили на дні Середземного моря під час стандартних робіт
15-сантиметрова муміфікована істота, яку виявили на околицях Атакама, має позаземне походження
Читати більше