Які гени стимулюють людей убивати?

Загублений світ

Два гени стимулюють у людини агресію та жагу убивати. Найчастіше ці гени проявляються у чоловіків. Хто зі світових диктаторів мав цей ген?

Нелюдська жорстокість притаманна не лише серійним убивцям, але й деспотичним правителям. Їх мозок відрізняється від мозку звичайних людей завдяки генам, або перенесеним психічним розладам. Науковці виявили два гени, які роблять людей такими. Це гени CDH-13 і ген воїна. Перший пов'язаний з імпульсивною поведінкою та вибуховим характером. Може викликати синдром гіперактивності та дефіциту уваги, нервозність та деструктивність у діях. Ген воїна гальмує вироблення дофаміну – гормону щастя. Нестача цього гормону робить людину агресивною з непередбачуваними наслідками. Цей ген активізується, в основному, у чоловіків. У жінок він теж є, але, через їхню природу, проявляється не так сильно. А ще ген воїна спонукає власника, якщо той переживав фізичне або психологічне насильство у дитинстві, вбити іншу людину. Без жодних докорів сумління.

Історія найкривавіших світових убивць

Ті, хто володіє обома цими небезпечними генами, у 13 разів частіше коять особливо тяжкі злочини, на відміну від тих, хто цих генів не має. Кожна 5 людина серед нас є носієм принаймні одного з цих двох генів. Зовні ці люди здаються абсолютно нормальними, але ніколи не знаєш, коли вбивчі гени прокинуться і нароблять шкоди.

Більше неймовірного дивіться у Загубленому Світі на 2+2.

Новини

Всі новини
Вимушені переселенці вже наперед спланували, як будуть відбудовувати свої міста…
Збитки України від російської агресії перевищують 150 мільярдів доларів…
Загадковість людської природи завжди викликала цікавість та захоплення…
Випуск присвячений процесу відбудови України…
Дивитись більше