Ті, хто повернулися з того світу: топ-3 надздібностей людей, що з’явилися у них після клінічної смерті

Загублений світ

Коли люди повертаються до життя, то по-іншому починають його сприймати…

Вчені кажуть, що людина використовує лише малу частину свого мозку і що людські здібності не мають меж. Також ми маємо генетичну пам'ять, яка зберігається в наших ДНК. А езотерики кажуть, що в нас ще є і пам'ять минулих життів, мовляв, вона заблокована навмисно. Проте є випадки, коли пам'ять минулого може раптово повернутися. Наприклад, це трапляється після клінічної смерті. Коли люди повертаються до життя, то по-іншому починають його сприймати.

Наприклад, безробітний Дерек Амато із Каліфорнії, який ніколи і близько не підходив до музичних інструментів, раптом почав грати на фортепіано. Сталося це після невдалого стрибка до басейну, після якого чоловік дістав важку травму. Через кілька діб прийшов до тями у реанімації і виявив несподіване прагнення грати. Чоловік, який до того не знав нот, зараз створює унікальні музичні твори і виконує їх на публіці.

Ще один випадок – історія знаменитого поліглота Віллі Мельникова. Після клінічної смерті, він здобув незвичайні здібності до навчання – «подарунки із ноосфери», як їх назвали. Віллі знав понад сто мов, зокрема і стародавні. Він оволодів такими складними науками, як: астрофізика, вірусологія, етимологія.

 А інколи після нещасних випадків люди згадують навіть мертви мови, якими ніхто не розмовляє багато століття. Яскравий приклад – випадок із сером Артуром Джоном Евансом. На початку двадцятого сторіччя він працював у музеї із шумерськими табличками і спіймав себе на думці, що розуміє їхній зміст. Учений записав у блокнот переклад. Неймовірно, але це сталося за пів століття до дешифровки шумерської писемності. Коли його нотатки знайшли, усі були шоковані.

Подробиці – дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Дивись також:

З 10 жовтня дивись новий сезон програми «Загублений світ» щопонеділка, о 17:00, на телеканалі 2+2!

Новини

Всі новини
Знання про ці методи могли бути відомі набагато раніше, ніж ми думали…
Це нові перспективи для людей, які втратили кінцівки або рухливість…
Про розвиток світової медицини та яку роль у цьому відіграє Україна…
Дивитись більше