Штучна їжа – користь чи шкода?

Загублений світ

Що їстимуть колоністи Марса і чому ми повинні думати про це вже сьогодні? Та невже штучне м'ясо не гірше, ніж справжнє?

Нещодавно майстри з Китаю навчилися робити штучну капусту. Звісно, про жодні вітаміни там не йдеться – аби тільки живим лишитися після вживання такого "делікатесу". Тим більше, походження цього "овоча" виробник не афішує.

Шизофренія та депресія, або як їжа впливає на людський мозок

Просто вражає майстерність фахівців з Піднебесної у виробництві й штучних яєць. Склад продукту: барвники, згущувачі та крохмаль. А от шкаралупу виготовляють з розчину парафіну, карбонату калію та гіпсового порошку. Звучить не надто апетитно, чи не так?

Та й для здоров’я користі жодної. Людина, харчуючись такою їжею, значно вкорочує собі життя, кажуть лікарі.

Топ-11 причин з’їсти мандарин

Ви, напевно, і не підозрюєте, що скоро буде важко відрізнити справжній стейк від штучного. Американський стартап заявив, що от-от почне виготовляти таку неймовірну річ. Щоб отримати штучне м'ясо, не потрібні корови чи свині, лише їх стовбурові клітини. Апетитні стейки вирощуватимуть у пробірках, при цьому жодна тварина не постраждає.

Та чи готові ми до таких новацій, а головне, як організм людини відреагує на штучні продукти? Дивіться у сюжеті!

Більше неймовірного у Загубленому світі на 2+2! 

У 2020 році одна з найнебезпечніших доріг США, відома як «дорога чорного ведмедя», що пролягає за сотні кілометрів від величного Гранд Каньйону, стала свідком справжнього дива.
13062025
Дні обіцяють бути різноманітними, але головне – це ваш настрій.
13062025
Тиждень роботи позаду, і душа прагне справжнього чоловічого відпочинку. 
13062025
У Мексиканській затоці вчені знайшли місце, яке схоже на кадр із фантастичного фільму, але воно абсолютно реальне...