Хоробрість чи прагнення до грошей: як пояснити відчайдушні вчинки людей, які полюють на торнадо?

Загублений світ

Урагани. Їх бояться всі! Принаймні так здавалось на перший погляд…

Але існують ті, хто спеціально вирушає до епіцентру торнадо з інших штатів США, щоб побачити його на власні очі. Щороку тисячі людей з'їжджаються до регіону, відомого як «Долина ураганів» на південному сході США, де стихія проявляє свою найбільшу силу. Вони прагнуть випробувати себе та відчути адреналін, ризикуючи життям.

«Це допомагає відчувати себе живим. Тому ці люди, вони дуже ризикові. Вони шукають пригоди, екзистенційність, коли людина опиняється на крок від смерті», - пояснила Алла Рожкова, психолог.

Однак навіть найдосвідченіші мисливці за торнадо, такі як команда Тіма Самараса, можуть потрапити у пастку стихії. Команда у польових дослідженнях смертельних вихорів користувалася унікальним обладнанням, готувала найточніші прогнози. Втім не змогла спрогнозувати, що торнадо змінить напрямок руху саме тієї миті, коли дорога виявилася заблокованою. Це сталося у 2013 році, 53-річний Тім Самарас, його 24-річний син Пол, та колега по проєкту Карл Янг загинули, потрапивши у саме серце жорстокого урагану.

Та попри небезпеку фотографи та екстремали щороку долають тисячі кілометрів у пошуку смертельно небезпечних ураганів. Їхнє хобі переросло в великі доходи, бо телекомпанії, метеостанції та дослідники клімату охоче користуються їхніми послугами.

Чи дійсно гроші вартують людського життя? Скільки ще є таких відчайдух? Досліджуй незвідане разом з нами та дізнайся більше про стихійні лиха у нашому сюжеті. Дивись відео «Загубленого світу» вже зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Читай також:

Новини

Всі новини
Риби в зоні відчуження можуть досягати трьох метрів у довжину…
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше