Більша за сучасну, з великим населенням та ресурсами: яким був плакат із першою інфографікою об’єднаної України?

Загублений світ

Він розкривав справжні розміри та потенціал України 20-х років минулого століття…

Директорія Української Народної Республіки (УНР), залишаючи свій слід в історії, видала у Бухаресті унікальний плакат із, мабуть, першою українською інфографікою, який розкривав справжні розміри та потенціал України 20-х років минулого століття. Ця інформаційна ініціатива тоді була направлена на іноземців.

На плакаті була відображена площа України, що на третину перевищувала сучасні кордони. Це давало світові уявлення про масштаби та потенціал нашої незалежної нації. Згідно плакату, населення країни перевищувало 50 мільйонів осіб. А також йшла мова про те, що Україна стала лідером у вугільній, зерновій та цукровій продукції і з видобування нафти.

Але навіть попри те, що Україна вже була об'єднаною, більшість мешканців сходу перебували у невідомості щодо ідеї соборності, оскільки багато територій швидко опинилися під контролем більшовиків, для яких захопити контроль над усіма українськими ресурсами було ціллю номер один.

Більшовики влаштували на окупованих українських територіях інформаційну блокаду, взяли контроль над місцевими газетами, що призвело до відсутності об'єктивної інформації та обмеження свободи слова.

Більше подробиць дивись у сюжеті проєкту «Загублений світ» просто зараз:

Loading...

Також не пропусти щопонеділка о 17:00 на 2+2 виходять прем’єрні випуски інформаційно-пізнавальної програми «Загублений світ», присвячені українцям – нації незламних і нескорених, що гідно виборюють своє майбутнє.

Дивись також:

Новини

Всі новини
Україна активно розвиває програми підтримки для ветеранів…
На стінах деяких будинків досі є загадкові символи, схожі на пентаграми…
Це сталося в регіоні, де раніше вже зникло кілька десятків супутників…
Дивитись більше